test

Učitaje prijašnje vijesti
UTIJAVANJE NA HLADNO

Neš ti plesa!

Svi vlasnici starih automobila, onih dugovječnijih od 20 i kusur godina, kojih je u nas poprilično, znaju sljedeće  - ma koliko  ga redovno servisirali i brinuli o njemu, ne mogu se okladiti kako ih neće ostaviti i tvrdoglavo stati baš kad su najpotrebniji. Meštar sliježe ramenima: „ Dobar je to bio auto, ali što ćeš, zamor materijala, ne možeš znat' kad će nešto krepat'! Tako vam je to moj gosparu, ni ja ne mogu trčat' ko nekad!“ 
PRIČE O MORU I BRODOVIMA

MS "IRPINIA" je tijekom ’70-ih bila čest dubrovački gost

Brod je prvi put posjetio Dubrovnik 1936. godine pod imenom CAMPANA, a glumio je i u filmu. 
hvalevrijedna inicijativa

Dubrovnik je pokrenuo projekt koji je puno više od igre, djeca se bave sportom, upoznavaju, druže, a najvažnija je inkluzija

U Dubrovniku su se dogodile tri hvalevrijedne inicijative za bavljenje sportom osoba s invaliditetom, među kojima su i one namijenjene djeci. O njima za Dubrovački dnevnik piše zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić. 
UTIJAVANJE NA HLADNO

Čini se da ovu Državu jedino Vatreni doživljavaju ozbiljno

Svako malo ponovo vrtim temu rada nedjeljom i obećam si; neću više! Ali vraga, opet mi dignu živac.
PRIČE O MORU I BRODOVIMA

'ORIANA' je bila najbrži lajner, od Southamptona do Sydneya preplovila za 21 dan

Parni brod- turbinaš 'ORIANA' obilježio je jedno važno razdoblje u povijestí razvoja britanskih brodova za linijska i kružna putovanja. Dvije je godine po ugovorenoj cijeni od 14,8 milijuna GBP trajala gradnja broda na navozu brodogradilišta Vickers-Armstrongs Ltd. u Barrow-in-Furnessu Cumbrije u Engleskoj dok je opremanje trajalo još jednu cijelu godinu.
priče o moru i brodovima

RMS "AQUITANIA" jedini je kruzer s četiri ciminjere koji je posjetio Dubrovnik

Gospar Ivo Batričević za jubilarni, 100. nastavak feljtona Priče o moru i brodovima donosi zanimljivosti vezane uz veličanstvenu Aquitaniju s kojom se nadmetao i tragični Titanic.
UTIJAVANJE NA HLADNO

Kolju kokoš za požderat' batak!

U zemlju s ugodnom mediteranskom klimom useljava se sve više američkih i engleskih  državljana. Gotovo podjednako onih koji tu žele provesti umirovljeničke dane, kao i mladih obitelji koje upravo tu žele odgajati i obrazovati svoju djecu i raditi svoje poslove. 
priče o moru i brodovima

Grčki kruzeri "Pegasus" i "Hermes" su posjetili grušku luku čak 155 puta!

PEGASUS je u Dubrovniku imao ukupno 79, a HERMES 76 uplovljavanja, pa su tako u povijesti  kružnih putovanja u našem Gradu ostali doista dobro zapamćeni.
UTIJAVANJE NA HLADNO

Bračni par godine

Dočekali smo i posljednje rezultate kotarskih izbora u Gradu koji su izazvali toliko uzbuđenja i interesa na društvenim mrežama, stvarajući dojam kako se radi o dramatično važnim izborima.
Samoubojstvo i depresija

KOMENTAR Ide li duša nesretnog mladića s benzinske pumpe u pakao?

Koliko se ljudi još mora ubit da čovječanstvo prizna depresiju kao jebenu boleštinu? Nažalost proteći će još puno vode ispod mostova s kojih će se bacat – da je svijet briga za mentalne bolesti najbolje smo vidjeli kod korone. Korona-mjere su prouzročile nezapamćenu epidemiju depresije i anksioznosti, ali kada su se donosile nitko o tome nije vodio računa, iako je korona prema mentalnim bolestima dječja igra
UTIJAVANJE NA HLADNO

REFORMA ZDRAVSTVA Županu su zatajili istinu, tu nema hoćeš - nećeš, nego moraš. Pobuna je beskorisna

Naš je ministar od zdravlja Vili Beroš toliko dugo i temeljito pripremao reformu zdravstva da već u prvoj fazi Javne rasprave ima preko tisuću primjedbi. Za koga stvarno Beroš donosi ovaj prijedlog reforme? Za Plenkija, EU , građane ili za zadovoljenje forme?
PRIČE O MORU I BRODOVIMA

'EUROPA' je dizajnirana sa stilom, često nas je posjećivala, no nesreća u Cadizu je bila fatalna

Novogradnja broj 273 isporučena je 30. rujna 1953. godine kompaniji Swedish American Line (SAL) u nizozemskom brodogradilištu De Schelde Vlissingen koju je tom prigodom švedska princeza Sibylla krstila imenom KUNGSHOLM. Bio je to drugi od ukupno tri putnička broda istoga imena koji su plovili u floti najpoznatijeg švedskoga brodara.
PRIČA O MORU I BRODOVIMA

O posjetu njemačkog broda "ARIADNE" svjedoče stare fotografije, a ni njega nije zaobilazila sudbina tadašnjih putničkih brodova

Fotografije sa sidrišta pored otoka Lokruma iz daleke 1959. godine dovele su nas do priče o zanimljivom putničkom brodu, jednom od brojnih koji su u svojim plovidbama uvijek pronašli načina kako bi doplovili i do našega Grada. Takva je i životna priča njemačkog broda ARIADNE.            
Učitaj još vijesti