test

Učitaje prijašnje vijesti
UTIJAVANJE NA HLADNO

Superhik je poput jagoda - domaći proizvod!

Ne znam zašto se toliko buke diglo zbog APN sufinanciranja buduće kuće ministra Banožića. Kuću će graditi u Vinkovcima gdje ima i stan od nekih 80 i nešto kvadrata, što je sve zakonito i u skladu s pravilnikom APN-a. Niđe problema.
vremenska prognoza

PLANIRATE NA IZLET ILI ROŠTILJATI? Provjerite kakvo će vrijeme biti za produženi vikend

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, vedro je na području Dalmacije. Vjetar je uglavnom slab u kontinentalnim predjelima, na moru puše slaba do umjerena bura. Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju u većini predjela.
PRIČE O MORU I BRODOVIMA

SS "NIEUW AMSTERDAM" Bio je jedan od najljepših putničkih brodova, a nije zaobišao ni Dubrovnik

Kruzer NIEUW AMSTERDAM usidren 1962. godine ispred gradskih mira drugi je u nizu od četiri istoimena broda koji su plovili u impozantnoj floti Holland American Linea (HAL). U more je porinut kao linijski transatlantik 10. travnja 1937. godine s navoza brodogradilišta N.V. Rotterdam Drydock Company u Nizozemskoj, a kuma broda je bila nizozemska kraljica Wilhelmina.
KOMENTAR

SVE ZBOG JEDNE MALE FRITULE, PARDON PRIKLE Prljina šala je glupa i bezvezna, ali i dalje samo bezazlena šala

Juniori Hajduka, prizemni i skromni kakvi jesu, vjerojatno i sami znaju kako su prije svega Bili Tići, a ne 'svete krave', kakvima ih rulja pokušava napraviti. Znao je to i Zoran Prodanović Prlja, koji sasvim sigurno nikada ne bi fotografirao prikle onda kad su 'Tići' odletjeli iz finala Lige prvaka mladih kao poraženi, da je znao kako će ih rulja u međuvremenu napraviti 'svetim kravama' i poručiti – Hajduk nije za zafrkanciju
PRIČE O MORU I BRODOVIMA

EMPRESS OF CANADA Posjetio nas je dvaput, a bio je prvi brod velikog Carnivala

EMPRESS OF CANADA je izgrađen kao novogradnja broj 171 za Canadian Pacific Steamships Co. u brodogradilištu Vickers-Armstrong Ltd. u Newcastleu u Engleskoj za 7,5 milijuna engleskih funti. Na prvo putovanje je iz engleskog Liverpoola do kanadskih  Quebeca i Montreala zaplovio 24. travnja 1961. godine.
utijavanje na hladno

Dobrostiva milost Glavnog!

Prošli tjedan sretno je završio nezapočeti štrajk liječnika. Nakon uzaludnog višemjesečnog natezanja s Berošem, koji se jedino pokazao izuzetno uspješnim u  dodjeli sredstava svog ministarstva za neku bezveznu i nepotrebnu, ali zato loše napravljenu aplikaciju. Kome?  Logično, svom osobnom fotografu i prijatelju.
KOMENTAR

Gradske ulične igre najbolja su stvar koja se Dubrovniku dogodila u zadnjih 15 godina

Prošlog vikenda završene su Gradske ulične igre, manifestacija koja vraća osmijeh na lice građana. Nadamo se da će trajati još jako dugo
KREIRANA ZA MAKSIMALNO UŽIVANJE

PRINCESA OLGA Naš veliki putnički parobrod, luka upisa joj je bio Dubrovnik

Princesa Olga je bila drugi najveći putnički parobrod koji smo ikada imali na našoj obali Jadrana.
Zdrava prehrana

KOMENTAR Smrt hrvatskom jeziku, sloboda bugarskom čučnju!

Hrvati su, prema službenim statistikama, među najdebljim narodima Europe. Čak 65 posto odraslih i 35 posto djece ima problema s prekomjernom težinom. Pretilost je povezana s nizom bolesti, ali i smanjenom kvalitetom života. Kako promijeniti Hrvatima percepciju o debljini kada istovremeno ne smiješ nikome govoriti da je debeo, pogotovo ne djeci koja zbog prekomjerne zezancije vršnjaka mogu imati traume?
(NE)SPORTSKI SKANDAL

Konavljanin koji je primio batine bi pristao primiti još i više njih pod ovim uvjetom

Komentara na društvenim mrežama na temu nepoštenog, pristranog, potkupljenog suđenja na dnevnoj bazi ima na stotine.
SATIRA

Isus Krist s ‘Vojnovića’ hrani tri tisuće djece

“Djeco, sjedite!” zapovjedi Isus. A djeca, koje je bilo tek tri tisuće, kad se izuzmu opravdano i neopravdano odsutni, posjedoše na prostranu livadu. Zatim Isus uzme pet ječmenih kruhova i dva Pršutka, zahvali Bogu pa ih razdijeli malim školarcima koji su sjedili. Potom isto napravi s pet fetica sira. I svi su se do sita najeli!
UTIJAVANJE NA HLADNO

Lipe cvatu, sve je isto ko i lani

Izborni kazini u susjednoj Crnoj Gori obilježili su proteklo razdoblje tog našeg, itekako nam važnog susjedstva.
KREIRANA ZA MAKSIMALNO UŽIVANJE

PRINCESA OLGA Naš veliki putnički parobrod, luka upisa joj je bio Dubrovnik

U feljtonu Priče o moru i brodovima, Ivo Batričević piše o brodu Princesa Olga, bila je drugi najveći putnički parobrod koji smo ikada imali na našoj obali Jadrana
Učitaj još vijesti