infrastruktura

BIT ĆE NAJSKUPLJA U HRVATSKOJ Kilometar autoceste do Dubrovnika će koštati čak 193 milijuna kn

Dubrovnik i krajnji jug krajem sljedeće godine trebali bi Pelješkim mostom napokon biti spojeni s ostatkom Hrvatske. Nekoliko mjeseci nakon otvaranja za promet mosta, koji će privremeno biti spojen na postojeće lokalne prometnice na Pelješcu, bit će gotove i pristupne ceste. A od 2029. do najjužnijeg hrvatskog grada trebala bi biti izgrađena i autocesta, navodi se u Prethodnoj studiji izvedivosti povezivanja južne Dalmacije, koja je nedavno dovršena i koju su za Hrvatske autoceste izradile tvrtke Trafficon iz Zagreba i Pro Urbe iz Budimpešte. 
Kronologija izvlaštenja vinograda

Država pristupnom cestom za most zauvijek uništila jednu od najboljih lokacija za sadnju vinove loze na Pelješcu

Pristupnom cestom za Pelješki most država je uništila jednu od najboljih lokacija za sadnju vinove loze na Pelješcu. Ali ne samo to, nego je posjedniku vinograda Mihu Rozić isplaćena naknada za vinovu lozu u puno manjem iznosu nego su to procijenili sudski vještak Niko Obrvan i Agronomski fakultet u Zagrebu
COVID

Samo tri nova slučaja u Županiji, dvije Dubrovkinje i jedna Konavoka

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za jednu utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Konavala (utvrđena ep. veza).
KONAVLE

Tri djelatnice Doma za starije na Grudi pozitivne na koronavirus, svi korisnici su negativni

Tri djelatnice Doma za starije Konavle pozitivne su na koronavirus. Načelnik Općine Konavle Božo Lasić na svom Facebook profilu objavio je detalje ove situacije.
Učitaj još vijesti