Za seriju 'Borgia' angažirano 800 statista, Grad Dubrovnik neće naplatiti korištenje lokacija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: http://www.canalplus.fr/
Snimanje treće sezone strane serije 'Borgia' u Dubrovniku počinje u utorak, 7. siječnja i trajat će dva tjedna. U navedenom razdobolju snimat će se na javnim gradskim površinama i trgovima, u povijesnoj jezgri, tvrđavama i ljetnikovcima, a svoje mjesto među statistima našlo je 800 Dubrovčana.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, renesansni ljetnikovac Gučetić - Gozze u arbotetumu Trsteno lokacija je prvog dana snimanja. Idućih dana snimanje će se nastaviti u Sponzi, Kneževom dvoru, na Vratima od Ploča i Pila, tvrđavama Bokar i Lovrijenac te ljetnikovcu Sorkočević.

Snimat će se i na Lokrumu gdje će za potrebe seta ekipa prevesti nekoliko desetaka konja.

Nakon Dubrovnika snimanje posljednje sezone serije o zloglasnoj španjolskoj papinskoj obitelji nastavlja se u Istri i Italiji. Završetak snimanja predviđen je za 30. siječnja.

Kako doznajemo, za potrebe snimanja u Dubrovniku anagažirano je nešto više od 800 statista te dodatnih 50-tak kao pomoćna radna snaga.

Grad neće naplatiti korištenje gradskih prostora

Grad Dubrovnik će bez naknade ustupiti gradske lokacije, potvrđeno nam je iz Ureda gradonačelnika. -'Možemo sa zadovoljstvom reći da Grad Dubrovnik odlično surađuje sa producentima na svim poljima oko navedenog projekta. Gradonačelnik je dao suglasnost za sve tražene lokacije, a nadležni odjeli će izdati sve potrebne dozvole bez ikakve naknade, kao što je bio slučaj i sa snimanjem serijala 'Igra prijestolja'. Radi se o neprocjenjivoj promociji i izravnoj koristi za Grad, zbog čega je gradska uprava u potpunosti spremna na suradnju kad je riječ o sličnim projektima i aktivnostima'.

S druge strane, producenti se obvezuju podmiriti sve realne troškove koji će nastati tijekom snimanja, dok će se po završetku dogovorno utvrditi određena donacija Gradu Dubrovniku za doprinos ovom projektu.

Ekipa koja je u Dubrovnik dovela Ashley Judd

'Borgia' je francusko-talijansko-češka povijesna dramska serija čiji je autor Tom Fontana najpoznatiji po uspješnoj zatvorskoj krimi drami 'Oz'.

Orgnizator snimanja u Hrvatskoj je hrvatsko-slovenska producentska kuća Pakt Media koja je u Dubrovnik prije nekoliko godina dovela i američku glumicu Ashely Judd. Radilo se o seriji 'Missing' koju je ABC otkazao nakon prve sezone.
  

Popularni Članci