PROGLAŠENI POBJEDNICI FACEBOOK NATJEČAJA Fotografija je malo mutna, ali je neobična

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
U prostorijama Turističke zajednice Grada Dubrovnika na Pilama jutros su proglašeni pobjednici Facebook natječaja za najbolje amaterske fotografije Dubrovnika.

Natječaj je pokrenut uoči Feste Sv. Vlaha, a bio je otvoren od 17. do 28. siječnja. Od ukupno 30 pristiglih fotografija žiri je izdvojio njih pet. Najboljom je ocijenjena fotografija autorice Kristine Plišić.

Glavnu nagradu – besplatni vikend boravak u hotelu 'Excelsior' osvojila je Kristina Plišić. -'Fotografija nije tehnički dotjerana, ali smo je izabrali jer je motiv neobičan', rekao je Zvonimir Bašica, član stručnog žirija, kojeg su uz njega činili poznati fotograf Zoran Marinović i slikar Vulko Hajdić.

Na natječaj su pristigla i dva video uratka, no nisu uzeta u obzir. –'Jedan video je bio promotivni video i odmah je eliminiran, dok je drugi snimljen u samo jednom kadru pa smo ga odbacili', rekao je Bašica.

Ostali dobitnici nagrada su Mirna Nemirna koja je dobila vikend boravak u Apartmanima Ragusa, Ellen Rombouts koja je dobitnica večere u hotelu Pucić Palace, Branko Kusovac, dobitnik večere u Restoranu Kopun. Samo Dorotea osvojila je dvije sedmodnevne kartice 'Dubrovnik Card'.

Natječaj se pokazao vrlo korisnim jer je u samo 10 dana internetsku stranicu Turističke zajednice posjetilo 700 tisuća korisnika Facebooka, a broj 'lajkova' na ovoj društvenoj mjreži podignut je na 20 tisuća.

-'Ono što je web bio prije 15 godina sada su društvene mreže. Uz razvoj tehnologije i pametnih telefona dogodila se ekspanzija mobilnog interenta pa su naši korisnici praktički 24 sata on-line. Koristimo društvene mreže da bismo imali dvosmjernu komunikaciju s korisnica i da im na jednostavan i brz način pružimo točne informacije o destinacinji', rekao je Siniša Žakula voditelj ureda za promociju i on-line stratergiju TZGD-a.

Da Dubrovnik i u siječnju bilježi odlične rezultate potvrdila je i direktorica TZGD-a Romana Vlašić. Ostvareno je 23.000 noćenja i 6.000 dolazaka.

Ovom prilikom predstavljena je i nova aplikacija za mobilne uređaje – Dubrovnik AR – Dubrovnik kroz pogled virtualne stvarnosti. Aplikacija sadrži preko 50 lokaliteta: povijesne i sakralne objekte, muzeje, prirodne znamenitosti i informacije o javnim službama, a prevedena je na sedam svjetskih jezika.

Aplikaciju je izradila tvrtka 'Planet 1107' iz Bjelovara u suradnji s TZ grada Dubrovnika. Ista će uskoro biti dostupna za preuzimanje. 
 

Popularni Članci