'

Prehranom do lijepog tena

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Postoji veliki broj savjeta o postizanju lijepog i zdravog tena putem različitih krema i ostalih kozmetičkih preparata, no zaboravlja se da do lijepe i zdrave kože vodi i zdrava prehrana.

 

Tako je na primjer, u posljednje vrijeme rajčica postala nezaobilazna namirnica u borbi protiv starenja kože. Ta vrsta povrća puna je likopena koji sprječava oksidaciju, a time i starenje kože. Najbolji način uzimanja je kuhanje juhe jer se likopen lakše veže u tijelu kada je kuhan s uljem.

Trešnje, koje nose i ime – voće za lijepu kožu, dobro je jesti jer pomažu u otpuštanju toksina iz tijela te se na taj način dobiva lijepa i blistava koža.

Soja je također djelotvorna u borbi protiv starenja, a posebno je djelotvorna protiv pigmentacije kože. Najbolji način konzumiranja je da se namače u vodi 12 sati, potom skuha s duplom količinom vode i naravno pije.

Manje je poznato da i celer pozitivno utječe na izgled kože. Celer čisti kožu od suvišnih masnoća, ali s obzirom da je celer biljka koja je osjetljiva na svjetlo, nakon obroka bogatog celerom treba se čuvati sunčevih zraka.

Popularni Članci