'

HDZ-ova priča o borbi protiv korupcije je isprazna, Karamarko godinama nije učinio ništa da je spriječi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dnevno
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je u Splitu još jednom prozvao vladu Zorana Milanovića te je pozvao 'da se uozbilji' i, ukoliko nisu sposobni voditi Hrvatsku, kreiraju tehničku Vladu, dok je SDP nazvao 'crvenom peronosporom'.

"Prije svega, takva vrsta retorike samo pokazuje da HDZ nema program niti mogućnosti da ponudi nešto hrvatskim građanima. Naravno da to ne može imati stranka koja je opljačkala Hrvatsku u zadnjih osam godina i ostaju im samo prijetnje i pozivanje na nekakvu prošlost za koju svi mislimo da je davno iza nas jer svi mislimo da smo moderna, demokratska država", komentirao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan jučerašnje Karamarkove izjave.

Dragovan je istaknuo da se na te izjave osvrće isključivo zato što HDZ izgovara neke prijetnje koje nisu prihvatljive demokratskom riječniku. "Na takav način mi nikada nismo govorili, niti ćemo govoriti", dodao je Dragovan.

"Bitno da su napunil svoje džepove"

"HDZ je stranka koja još uvijek nije riješila svoje probleme iz prošlosti, a to su korupcija i suradnja s organiziranim kriminalom te krađa državnog novca ili novca iz javnih izvora, državnih izvora, novca poreznih obveznika. Sada tu stranku predstavlja čovjek čija je osnovna zadaća da to spriječi, a to nije napravio u godinama kada je bio čelni čovjek SOA-e, a nakon toga i ministar unutarnjih poslova. Prema tome, njihova priča o borbi protiv korupcije je jedna prazna, isprazna priča. Bitno je da su oni svoje džepove napunili", rekao je Dragovan.

Činjenicu da HDZ još uvijek nema svoje kandidate za gradonačelnička mjesta u Zagrebu i Splitu Dragovan nije htio komentirati rekavši da je to unutarstranačka stvar HDZ-a.

"Svatko ima svoj tajming. Ono što je bitno je da se zna tko su kandidati SDP-a i u Zagrebu i u Splitu", rekao je Dragovan. Na kraju se glavni tajnik SDP-a osvrnuo i na prvu godinu Vlade Kukuriku koalicije.

"Znamo da nije lako. Gospodarska situacija je teška. Možda se i moglo nešto više napraviti u godinu dana, ali stanje koje smo zatekli je uistinu bilo katastrofalno. U ovom trenutku je naša osnovna preokupacija bitka za nova radna mjesta. To je ključ i početak izlaska krize u kojoj se Hrvatska nalazi", zaključio je Dragovan

Media servis

Popularni Članci