'

Društvena mreža za gospodarstvenike

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
U sklopu Zagrebačkog inkubatora poduzetništva tijekom idućeg tjedna biti će službeno predstavljen projekt Publiconn.

Publiconn je domaći projekt koji je namijenjen sadašnjim i potencijalnim korisnicima sredstava iz fondova Europske unije. Radi se o društvenoj mreži baziranoj na profilima organizacija, tvrtki i ustanova. Ova društvena mreža omogućuje pretraživanje i dobivanje informacija vezanih uz fondove EU, zamišljena je i kao platforma za spajanje organizacija ili tvrtki, zaposlenika i ideja s financijskim i drugim resursima.

Osnivači i pokretači ovoga projekta su Branimir Šloser, Sandra Benčić i Goran Zubak, a sa realizacijom projekta su krenuli prije godinu dana i do sada su ga financirali sami.

Cilj ovog projekta je olakšati i pomoći onima koji žele koristiti sredstva iz fondova iz EU, jer dva ključna problema koja se pojavljuju su dobiti pravovremenu informaciju kada je određeni natječaj objavljen, a drugi je problem što je u natječajima jedan od uvjeta za prijavu i partnerstvo s drugim organizacijama, najčešće iz druge države EU ili korisnice vanjske pomoći EU.

S obzirom da su se do sada financirali isključivo sami, kada projekt zaživi kao glavni izvor prihoda biti će pretplata koja će se dijeliti na tri razreda. Pretplata za prvi razred, za manje organizacije koje se javljaju na manje natječaje, iznosi 50 eura godišnje. Drugi razred je za veće organizacije i za veće natječaje i pretplata će iznostiti 100 eura godišnje, dok za treći razred koji će uz sve iz prva dva paketa uključivati i savjetovanje o EU fodovima i prijavama na njih, pretplata će iznositi 200 eura.

 

Izvor: t-portal.hr

Popularni Članci