Blog Kanađanke koja je kritizirala Dubrovnik obasut komentarima: Platili ste samo 16 dolara za svjetski poznate zidine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Screen shot
Nakon što je Dubrovački dnevnik prvi objavio priču o kritikama koje je Dubrovniku uputila kanadska turistkinja Karlie Marrazzo, a vijest su prenijeli gotovo svi nacionalni portali, blog autorice Miss Wanderlust obasut je komentarima. Dobar dio njih napisali su Dubrovčani. Evo izbora:

Pero Ždero tako je napisao: Posjet kolijevki civilizacije je skup. Probajte posjetiti Veneciju ili Rim i vidjet ćete da je slična situacija. Ako tražite nešto jeftino, Europa nije dobar izbor.

Lorise je izrazila slaganje s autoričinom vizijom Dubrovnika kada su u pitanju turisti s kruzera. –'Bili smo u Dubrovniku u listopadu ove godine. Grad je prekrasan, ali previše je jednodnevnih gostiju. Svakoga smo jutra morali ustajati rano da bismo uživali u Gradu prije nego horde gostiju s kruzera navale, a tijekom dana smo tražili tiha mjesta da bismo izbjegli gužve', napisala je. Lorise smatra da je cjelokupna ponuda pretpostavljena ovom vidu turizma i da će kruzeri uništiti lokalnu kulturu. Povukla je paralelu s Venecijom.

Autor komentara Marko Mario podsjetio je da je Dubrovnik u svojoj povjesti bio zasebna republika, puno prije nego je Kanada otkrivena i naseljena. –'16 kanadskih dolara nije bogatstvo da biste se prošetali povijesnim dubrovačkim zidinama. To je cijena koju ćete u Kanadi platiti da biste ušli u običan muzej'.

Laura koja živi u blizini Dubrovnika također je blogericu podsjetila na povijesni i kulturni značaj Dubrovnika. Između ostalog, napisala je: 'Vaši argumenti su nedostatni i površni'. –'Zahvaljujem na komentaru, Laura. Slažem se da u tri dana nisam imala vremena vidjeti sve što Dubrovnik nudi. Kao što sam napisala u svom tekstu, Dubrovnik je prelijep grad bogate povijesti, a svi koje sam srela bili su prijateljski nastrojeni i uslužni. Moja osnovna zamjerka odnosi se na veliki broj gostiju s kruzera. Ako ikada budem imala priliku doći ponovno u Dubrovnik, sigurno ću ga više istražiti', odgovorila je Karlie Marrazzo.

Svoj komentar ostavila je i Mara: 'Ovo je iskrivljena strana priče jer Dubrovnik nije uvijek pretrpan turistima. Ako zbilja želite uživati ovdje, dođite u razdoblju između listopada i svibnja. Ali, ako želite doći u špici sezone, onda zbilja ne možete kriviti Dubrovnik zbog gužvi'.

Wanda je napisala: 'Platili ste samo 16 kanadskih dolara za svjetski poznate i od UNESCO-a zaštićene zidine. Moj savjet vam je: ne idite u Dubrovnik ako putujete sa ograničenim budžetom'. 

Ivan ima drugačije mišljenje: Bili ste u Dubrovniku u krivo vrijeme. Ja sam građanin Dubrovnika i baš poput mnogih sugrađana tijekom sezone izbjegavam povijesnu jezgru koliko god mogu'.

Zanimljiv komentar ostavio je Torontonian: 'Žalite se na cijene u Dubrovniku? U Kanadi na bilo kojem sportskom natjecanju ili koncertu pivo košta 15 dolara, a voda 6 dolara'. 

PRVI SMO PISALI: 

KRITIKA Kanađanka zažalila posjet Dubrovniku: Grad je precijenjen i žrtva je masovnog turizma

Originalni zapis na blogu Miss Wanderlust pročitajte ovdje


 

Popularni Članci