ZAŠTO IH NEMA VIŠE? Dubrovnik bi van sezone mogao živjeti od turista treće životne dobi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Senior Holiday Travel početkom ovog tjedna objavio je promotivni tekst o Dubrovniku kao poželjnoj destinaciji za putovanja za starije. Dobri su gosti. Ne bauljaju pijani po Stradunu, pa i Pave Župan Rusković ne bi imala ništa protiv.

Nije tajna da je Dubrovnik posebno privlačan turistima treće životne dobi. Svjedoče tome i podaci Turističke zajednice Grada Dubrovnika gdje je ova skupina i u 2013. godini činila značajan dio u ukupnom broju posjetitelja.

Gledajući prema dobnim skupinama turisti u dobi preko 60 godina našli su se na drugom mjestu po broju posjetitelja. Bilo ih je 195 694, što je porast od 12 posto u odnosu na 2012. godinu. Sa ukupnim brojem od 258 766 ispred njih su tek posjetitelji koji spadaju u dobnu skupinu od 41 do 60 godina.

Senior Holiday Travel početkom ovog tjedna objavio je promotivni tekst o Dubrovniku kao poželjnoj destinaciji za putovanja za starije.

-'Povijesna jezgra je dovoljna mala te je pogodna za razgledavanje pješice, što je puno bolje nego da vas razvoze od mjesta do mjesta kao što je uobičajeno na putovanjima za starije osobe. Sugerira se hotelski smještaj, ali uz napomenu da je teško pronaći povoljne aranžmane u glavnoj turističkoj sezoni pa se preporuča putovanje van sezone. Od hotela posebno se ističu Hilton, Excelsior i Villa Dubrovnik.

Senior Holiday Travel ima lijepe riječi i za dubrovačke restorane. -'Dobra je stvar što u Dubrovniku ima dosta restorana za svačiji ukus i džep. Ne zaboravite probati rozatu, poznatu dubrovačku slasticu'.

Kao posebno povoljna ponuda ističe se Dubrovačka kartica.

Putovanjima za starije svojstven je naglasak na više vremena, ležernije i manje opterećene programe, lakšu tjelesnu aktivnost te kulturnu nadgradnju – posjete muzejima, galerijama i priredbama. A toga bar imamo. Još da je više letova u zimskom razdoblju možda bismo mogli i pričati o produljenju sezone. Nekoliko tjednih letova iz tek tri europske destinacije neće napraviti puno. A i muzeji će zjapiti prazni. 

Popularni Članci