U PRIPREMI ZA NAPLATU 2,6 MILIJUNA KUNA Sanitat nastavlja ovršavati neplatiše dnevnih parkirnih karti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Dnevne parkirne karte su zakonite, potvrdio je Visoki upravni sud Republike Hrvatske. Otvoren je tako i put dubrovačkom Sanitatu u naplati preko tri i pol milijuna kuna potraživanja prema neplatišama dnevnih parkirnih karti.

Dnevne karte (u Dubrovniku one iznose 85 kuna) koje vozači zateknu na vozilima ako na vrijeme ne plate parkiranje prema presudi Visokog upravnog suda nisu protuzakonite i neustavne. Takva odluka suprotna je uvjerenju brojnih građana koji se žale na njihovu neustavnost jer su one početkom 2010. godine preko noći zamijenile do tada izdavane kazne.

Odluku je Upravni sud donio 27. rujna prošle godine odbacivši pritužbu Zadranina koji se ponadao da će dnevnu kartu 'srušiti'.

Nema više razloga da se sa zadrškom gleda na naplatu potraživanja u ime dnevne parkirne karte, smatra direktor Sanitata Valanetin Dujmović. -'Bilo kakva priča da naplata dnevnih prakirnih karti nije ustavna ovom odlukom pada u vodu i građani više ne trebaju spekulirati o tome moraju li platiti dnevne karte ili ne', rekao je Dujmović za Dubrovački dnevnik. Dodaje kako tome u prilog govore i drugostupanjske presude Županijskog suda koje redom stižu u korist Sanitata.

Dujmović otkriva kako je trenutno u ovršnom postupku milijun i pol kuna o čega je već naplaćeno 35 posto, odnosno 450.000 kuna. Sanitat će i dalje nastviti s naplatom tako da je u pripremi za ovrhu dva milijuna i 600 tisuća kuna.
 

Popularni Članci