U IME RASPOJASANE OBITELJI Što se zapravo događa na swingerskim krstarenjima?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: sdc.com/swingers-travel
Kada u rujnu 2015. u grušku luku uplovi 350 parova swingera iz cijelog svijeta mogla bi ih slobodno dočekati Željka Markić. Dokazano je, swingeri su najčešće heteroseksualni parovi u braku. Razlika je jedino što na vikend putuju s još pokojim parom dok djecu ostavljaju kod djeda i bake. Možda nije slučajno da u Hrvatsku dolaze nakon što je prošao 'obiteljski' referendum. Ta sada su ovdje svoji na svome, zaštićeni kao lički medvjedi.

Na swingerskim ili tzv. lifestlye krstarenjima sve je isto kao i na običnim. Jednadžbi koju čine luksuz, sunce, more i svakog dana druga atraktivna luka dodat ćemo seks a la carte te dio osoblja angažiran za dijelenje kondoma i dodavanje vlažnih maramica.

Organizator swingerskog kruzinga hrvatskom obalom o kojem je Dubrovački dnevnik prvi pisao je Swingers Date Club, najveći svjetski klub swingera koji broji preko 3 milijuna registriranih članova. Prema podacima na web site-u samo u posljednih sedam dana ovoj zajednici priključilo se gotovo osam tisuća novih članova. Velikom većinom radi se o parovima, uglavnom bračnim. Naime, samci o ukrcaju na SDC Lifestyle Cruise mogu samo sanjati.

Uz veći broj 'radnih odmora' na čvrstom tlu, swingerska krstarenja dio su ponude SDC-a već dugi niz godina. Prvo je organizirano 2011. na Karibima. Od 2012. orgijanja na luksuznim brodovima preseljena su na Mediteran – obalu Grčke, Italije, Španjolske i Francuske. Sva su, kažu organizatori, bila rasprodana i potpuno uspješna.

Prvo sljedeće krstarenje je ono većinom hrvatskom obalom, najavljeno za rujan 2015., koje uz Veneciju uključuje hrvatske gradove Zadar, Split, Dubrovnik, Hvar te crnogorski Kotor. Interes je očito velik jer se u samo dva dana od početka oglašavanja za putovanje registriralo 70-tak parova iz čitavog svijeta – od Sjedinjenih država i Južne Amerike pa do različitih europskih država. Iz Hrvatske još nema interesanata, ali zato se već predbilježilo nekoliko parova iz susjedne Slovenije i Srbije.

Najjeftiniji aranžman na luksuznom 180 metara dugom brodu The Azamara Journey iznosi 2.050 dolara po osobi, a ovisno o smještaju penje se i do 7.900 dolara. Dakle, osim alternativnog životnog stila, treba vam i novaca. Siromašnijim swingerima ostaju kućni partiji.

Pravila ponašanja

Swingeri su ljudi koji njeguju drugačiji životni stil. Iako su, prostom matematikom, od manje promiskuitetnih parova izloženiji spolnim bolestima, rak pluća teško će dobiti. Na Azamara Journeyju naime pušenje je strogo zabranjeno. Za pušače je ostavljeno samo jedno mjesto gdje to mogu raditi bez rizika plaćanja 250 dolara kazne.

Lokacija na kojima je dozvoljena golotinja je više. Potpuna golotinja dopuštena je na bazenu i palubi za sunčanje dok je drugdje pokrivanje obavezno.

Seks u javnosti je zabranjen, ali samo iz sljedećeg razloga. -'Osoblje ne treba biti izloženo tome, stoga se seksulane aktivnosti provode u privatnosti vaših kabina ili u za to određenim prostorijama. Ako netko želi u svojoj sobi priređivati privatne partije sugerira mu se, naravno, prostranija soba.

Fotografiranje i snimanje strogo je zabranjeno, a onaj tko konzumira više alkohola nego što može podnijeti bit će ispraćen u svoju sobu i ostati 'suh'.

Seks s pogledom 

Tijekom devet dana i osam noći na brodu je sve podređeno ovom životnom stilu. Organizirane su različite tematske večeri i eventi kojima je cilj istraživanje seksualnosti te 'radionice' za one neiskusne, a znatiželjne.

Na raspolganju su im najluksuzniji restorani, 24-satni room service, dok će gostima koji bukiraju apartmane pri ruci biti i posluga u maniri najboljih engleskih batlera.

Seks se podrazumijeva, ali uz 'zlatno pravilo u svinganju' koje glasi - Ne je ne!. Također, zabranjene su seksualne ponude prema osoblju, koje broji čak 400 zaposlenika. Dio njih otpada na pomoćno osoblje koje mijenja posteljinu i dodaje kondome.

(Foto: http://travelthisearth.com, Mica;  Michele's Travel Tips)

Seksualne igre održavaju se u tzv. sobama za igru. Ako ih zamišljate kao prostrane sobe s pažljivo razmještenim madracima niste daleko od istine. -'Madraci, ručnici, baldahini, prigušena svjetla, tijela u pokretu svuda oko tebe', opisala je ove sobe jedna swingerica.

Brod sa 700 swingera i čak 408 članova posade u grušku luku će iz Kotora uploviti ujutro 8. rujna 2015., a isploviti u 20.00 sati istog dana. Zanimljivo je i da je upravo Dubrovnik poslužio kao inspiracija za jedan od tematskih partija na rasprodanom druženju swingera u Španjolskoj Andaluciji zakazanom za svibanj ove godine.

Trend 'svinganja' započeo u jeku seksualne revolucije 1960-ih godina, a proizišao je iz ranog oblika 'mijenjanja žena'. Danas se još naziva 'lifestyle' (životni stil, ili alternativni životni stil).

Prema procjenama nekih erotskih internetskih portala, u Hrvatskoj ima oko 10 tisuća swingerskih parova ili pojedinaca, većinom u kasnim tridesetim ili ranim četrdesetim. 

Vezane vijesti: 

SEKS TURIZAM U Dubrovnik stiže brod sa 700 swingera

Popularni Članci