'

Prezentirani rezultati IPA projekta vrijednog 451.928,36 eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Završna promocija rezultata projekta „Zajednička promocija i povećanje sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju - Nautour”, koji je financiran sredstvima Europske unije u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora, održala se 3. prosinca 2012. u Sveučilišnom kampusu.

Ciljeve i rezultate projekta zajedno su predstavili partneri projekta iz Hrvatske: Vinka Jurić iz Hrvatskog hidrografskog instituta kao vodeći partner, prorektor prof. dr. sc. Željko Kurtela u ime Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, i partneri projekta iz Crne Gore: Luka Mitrović, direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kao vodeći partner, i Biljana Božović predstavnica nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Projekt je započeo u siječnju 2011. godine i trajao je 23 mjeseca (do kraja 2012. godine).
Ukupna vrijednost projekta za obje strane jest 451.928,36 €. Osnovni cilj projekta bio je unapređenje turističkog (posebno nautičkog) potencijala Dubrovačko-neretvanske županije i Crnogorskog primorja kroz zajedničku promidžbu kao jedinstvene turističke cjeline bogatog kulturnog i prirodnog nasljeđa, odnosno povećanje kvalitete usluge, kroz podizanje razine sigurnosti u nautičkom turizmu.

Radi ostvarenja zacrtanih ciljeva odrađen je čitav niz aktivnosti:prikupljeni su podatci o svim važnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima i turističkim uslugama u prekograničnom području, prikupljene su informacije značajne za sigurnost plovidbe u prekograničnom području, izrađena je internetska stranica namijenjena nautičarima koji posjećuju predmetno područje - www.nautour.info,  napisan je nautičko-turistički vodič područja za jahte (jedrilice i motorne jahte) i megajahte i osmišljene su prekogranične nautičko-turističke plovidbene rute za jahte (jedrilice i motorne jahte) i megajahte. Također, organizirano je nekoliko okruglih stolova, prezentacija i promocija programa za sve nositelje aktivnosti u turističkom i sigurnosnom dijelu nautičkog turizma, kao i za nautičare te je organizirano institucionalno jačanje i podrška uspostavi Hidrografskog odjela unutar Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore (trening za hidrografsku izmjeru, hidrografska izmjera 2 marine na crnogorskoj obali itd.) i dr.

SB

 

Popularni Članci