PRED SKUP U SHERATONU HDZ-ovac napao aktivisticu Građanske akcije i vikao: Kurva me snima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Građanska akcija
Građanska akcija je na svom facebook profilu objavila kako je njihova aktivistica grubo napadanuta ispred hotela Sheraton u Zagrebu gdje se u ponedjeljak navečer održavao stranački skup HDZ-a.

-'Danas u Zagrebu u hotelu Sheraton u 19.00 sati HDZ je imao stranački skup. Građanska akcija je došla ispred hotela s transparentom dužine 10 metara na kojem je pisalo 'Detuđmanizacija'. Jedna od naših aktivistica snimala je ulazak HDZ-ovaca u hotel, te je pri tome jedan od njih napao pokušavši joj oteti kameru vikajući joj 'kurva me snima', napisali su. 

Nakon toga ju je srušio na pod, te je aktivistica zadobila lakše tjelesne ozljede i sada se nalazi na Klinici za traumatologiju gdje su joj dijagnosticirane kontuzija ruke, lakše ozljede glave, a zguljena joj je koža na zgobovima ruke.

-'Srušio me na pod. Nogama je pritiskao moje noge, jednom me rukom držao za rame, a drugom pokušao iščupati kameru. Kako je nisam ispuštala počeo ju je traljati o asfalt. Raskrvario me, a tih sam nekoliko minuta bila potpuno nepomična. Imala sam osjećaj kao da tih nekoliko minuta traje nekoliko sati. Dok me tukao, uspio mi je razbiti i display na kameri - prepričava je ozljeđena djevojka Jutarnjem listu.

Napad je sniman video kamerom koja je prilikom napada oštećena. Iz Građanske akcije se nadaju da će ipaj uspjeti sačuvati snimku.

Građanska akcija je na svojem Facebook profilu objavila i fotografiju skupine ljudi ispred hotela, a za jednog od njih tvrde da je napadač. Optužili su i policiju jer nije na vrijeme reagirala. Prema pisanju Jutarnjeg lista napadač nije priveden.  

Popularni Članci