Otvoreni 'Snovi realnosti' Ivane Miloglav Ivanković

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer / Dubrovački dnevnik
Izložba 'Snovi realnosti' umjetnice Ivane Miloglav Ivanković otvorena je večeras, u 20:30 sati, u galeriji 'Flora'. Riječ je imao Andrija Seifried te sama autorica radova.

„Ciklus 'Snovi realnosti' prikazuje jedan poseban pogled te spaja snove i realnost. Realnost time što autorica fotografski snimak pretvara u sliku, a snove pretvara u realnost“, kazao je Seifried te dodao kako u spomenutom ciklusu pretežno prevladava plava boja inspirirana morem, što se proteže i kroz sve njene dosadašnje cikluse. „Ovom je izložbom Ivana dokazala kako je zrela slikarica“, zaključio je Seifried i upozorio kako je galerija 'Flora', koja predstavlja svojevrstan simbol Lapada, premalo iskorištena.

Nakon njega, riječ je imala Miloglav Ivanković koja se zahvalila prisutnima na odazivu te naglasila kako je već prepuna novih ideja, no zbog toga što je u drugom stanju, ne zna kada će ih i izložiti.

Ivana Miloglav Ivanković rođena je 1986. godine u Dubrovniku, 2004. godine je završila Srednju umjetničku školu Luka Sorkočevića, a 2009. godine diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Članica je HDLU-a. Do sada je izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba će biti otvorena do 12. srpnja.
 

Popularni Članci