Ministar Jovanović za građanski odgoj, a protiv vjeronauka: Kao građanin smatram da vjeronauku nije mjesto u školi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
-'Vjeronauku je mjesto u Crkvi, a ne u školi, smatra Željko Jovanović, no kao ministar napominje da Vlada niti jednim potezom ne misli istiskivati vjeronauk iz škola. Govoreći o građanskom odgoju, napomenuo je da je iznimno nužan, a to pokazuju protekli događaji, ponašanje generacija koje su izašle iz škola, pa i posljednji referendum.

-'Nitko se ne mora bojati. Vjeronauk nećemo istiskivati iz škola, ne možemo obzirom na Vatikanske ugovore, a Građanski odgoj je zamišljen da bude od prvog razreda osnovne škole kao međupredmetna nastava. Na taj način ne ugrožava nikog ali donosi puno koristi djeci. U 7. i 8. razredu bi bio kroz model kroz jedan sat obvezne i drugi sat projektne nastave, a u srednjoj školi bi bio obvezni predmet', rekao je Jovanović, koji smatra da je odgoj i obrazovanje jedina garancija da će Hrvatska biti pravednije društvo, u kojem nitko neće prozivati drugog jer je manjina i organizirati homofobne referendume i one kojima žele ukinuti pravo cijele jedne nacionalne manjine.

Jovanović je danas u Zagrebu održao press konferenciju na kojoj je predstavio dvogodišnji rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

Prezentaciju možete pogledati ovdje

(media servis, MZOS)

Popularni Članci