MARKIĆ U 'NEDJELJOM U 2' Viletinu na Šipanu nazvala ladanjskom kućom, moguć i ulazak u politiku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U današnjem izdanju emisije 'Nedjeljom u 2', voditelj Aleksandar Stanković ugostio je nekoliko sugovornika među kojima i čelnu osobu inicijative 'U ime obitelji' Željku Markić.

Tom je prigodom Markić svoju bespravno sagrađenu vilu na Šipanu nazvala 'prekrasnom ladanjskom kućom,' no na pitanje voditelja Stankovića o tome želi li se mijenjati s njim, koji ima stan od 75 kvadrata, kazala je kako ne želi. 'Vašu poziciju na HRT-u plaćaju porezni obveznici,' kazala je Markić, na što joj je Stanković odgovorio kako je to slučaj i s njenom pozicijom. Podsjetimo, ne tako davno građani su platili 50 milijuna kuna za referendum kojim se ništa nije promijenilo.

Po pitanju navedenog referenduma, Markić je očekivano zadovoljna. Kazala je kako su njime 'spriječene određene promjene Ustava koje bi društvo vratile unatrag' što je za nju omogućavanje braka istospolnim zajednicama. Također je kazala kako je sretna što je po tom pitanju pobijedila demokracija koja je omogućila svim građanima da se izjasne i odluče po navedenom pitanju. Pri tome je zanemarila činjenicu kako 'nečija prava završavaju tamo gdje tuđa počinju' pa su zbog 'demokracije' koja je omoguće jednoj društvenoj skupini donošenje pojedinih odluka, neki drugi ostali uskraćeni za određena prava i ne baš jednaki pred Zakonom s ostatkom građana.

Međutim, ono čime je Markić nezadovoljna jest to što HRT, prema njenom mišljenju, inicijativi 'U ime obitelji' i njenim istomišljenicima, nije ustupio medijski prostor jednak kao i onima koji su zagovarali stav PROTIV. Kako kaže, njena je inicijativa uradila analize prema kojima je tek 10 posto ukupnog medijskog prostora HRT-a po pitanju referenduma ustupio njenim istomišljenicima. Markić u tu računicu vrlo vjerojatno nije uvrstila vjerske emisije koje se emitiraju na HRT-u.

Na pitanje hoće li ulaziti u politiku, Markić je odgovorila kako njen tim razmišlja o idućim potezima te je na neki način ostavila i tu mogućnost otvorenom. Međutim, njihovi naredni potezi , najavljuje,sasvim sigurno će se ticati nekih važnih društvenih pitanja kao što su sloboda medija, demokratski procesi i interes građana.

Ivona Butjer

Popularni Članci