JAMBO SRETAN ŠTO MU SE KRAVA OTELILA, NE BRINE GA DUG: Božo Petrov je 'arheolog', lažov i neznalica

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
-'Božo Petrov i njegovi suradnici lažu. Stvarni dug Grada Metkovića iznosi 7 milijuna kuna', rekao je između ostalog Stipe Grabrić Jambo (HSS) na konferenciji za novinare održanoj jutros u hotelu Lero u Dubrovniku.

Nova gradska vlast, smatra bivši metkovski 'šerif' Stipe Grabrić Jambo, obmanjuje javnost pričama o smanjivanju duga Grada. Prema njemu stvarni dug Grada Metkovića iznosi 7 milijuna kuna. -'Imali smo državnu reviziju i nije nađena niti jedna primjedba na izvršenje proračuna. Oni koji govore o dugu počeli su s pet, pa su preko 1o i 15 milijuna kuna, stigli čak do 50, ali su se zaustavili na 17 milijuna. Molim ih da mi se dostavi stavka po stavka koji je to dug', rekao je Jambo te dodao: -'Taj dug ne postoji, to je izmišljena priča grupe neznalica.

Osvrnuo se i na prekjučer održanu konferenciju za novinare gradonačelnika Boža Petrova i njegovih suradnika gdje je iznesen podatak kako je nova gradska uprava u samo sedam mjeseci uspjela uštediti 6.5 milijuna kuna od ukupnog duga. -'Smanjenjem plaća su uštedili najviše 300 000 kuna. Gdje su ostale uštede?', pitao je pa 'opalio' po svojim nasljednicima: -'Osim dubinskih arheoloških istraživanja mojih 16 godina nisu radili ništa!'

Jambo se osvrnuo i na optužbe o milijunskim izdacima na putne naloge. Kaže, opet bi sve ponovio. -'Službeno vozilo Grada Metkovića je bilo službeno vozilo svih poreznih obveznika. Na desetke i stotine ljudi je odvezlo u bolnicu u Split i Zagreb i kada ponovno budem gradonačelnik opet će biti tako', zaključio je.

Pobrojao je investicije u kapitalne projekte poput Arehološkog muzeja, novog vatrogasnog doma, novog staračkog doma i centar za socijalni rad te se pohvalio kako je Metković jedini grad u Hrvatskoj u čijim vrtićima uvijek ima mjesta.

Više od stotinu podignutih kaznenih prijava ga ne brinu -'Samo neka ih pišu, a mogu ih objesit mačku o rep. Ja sam sretan čovjek, koji živi od svog rada', rekao je Jambo pa se pohvalio kako mu je jedna od 80 krava jučer dobila 'sina'.

Na kraju je još rekao kako, iako je u novom sazivu vijećnik, na sjednice Gradskog vijeća nema namjeru odlaziti. 

Popularni Članci