HRVATSKOJ NIJE USPJELO ONO ŠTO JEST BiH Na prosvjedima niti 200 prosvjednika, uhićeno 12 osoba

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Slab odaziv na prosvjedima u Rijeci i Zagrebu. Na Trgu bana Jelačića prosvjedovale su dvije skupine protiv Vlade. Oko Manduševca su se okupili građani koji su dali podršku prosvjednicima u BiH.

"Visoka stopa nezaposlenosti prije svega mladih, uništavanje tvornica pretvorbom i privatizacijom - to je bila legitimna pljačka. Sram ih može biti, sve Vlade su bile nenarodne. I HDZ i SDP, sve te političke stranke su nenarodne. Oni su foteljaši, oni samo misle na sebe, nije ih briga za narod", rekla je jedna prosvjednica.

Dio prosvjednika predvođenih navijačima krenuo je Radićevom ulicom prema Markovom trgu uzvikujući desničarske parole i bacajući petarde. No, kod Kamenitih vrata ih je policija zaustavila te su prosvjednici odustali od odlaska pred zgradu Vlade.

Stotinjak ljudi mirno je prošetalo riječkim Korzom. Transparentima su poručili ministru financija Slavku Liniću da ode, a smatraju i da cijela Vlada treba odstupiti jer nije u stanju građanima osigurati normalan život.

Prema pisanjima nacionalnih medija, na prosvjedima u Zagrebu se nije okupilo niti 200 ljudi, a ukupno 12 osoba je uhićeno.
 

Dubrovački dnevnik / Media servis

Popularni Članci