TOLJINA ODVJETNICA O PUTU U NEW YORK Viktorija Knežević: Ravnateljica je smjela koristiti godišnji u ovom dijelu godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Odvjetnica Viktorija Knežević koja zastupa ravnateljicu Gimnazije Dubrovnik Katarinu Tolju osvrnula se na navode Olge Muratti kako ravnatelji ne mogu koristiti godišnje odmore izvan nastavne godine. 

"Što se tiče tvrdnji Olge Muratti, koja je kao što znamo cijeli svoj životni vijek provela kao tajnica jedne škole,  moram priznati da sam začuđena kako ne poznaje propise. Pravilnikom o radu, pa čak i one škole u kojoj je ona bila tajnica, se propisuje da radnici koriste godišnje odmore u pravilu za vrijeme praznika. Ako razumijemo hrvatski jezik i pismo, to znači da je ravnateljica itekako mogla koristiti godišnji odmor u ovom razdoblju godine. Dakle, ne postoji nikakva zabrana korištenja u razdoblju izvan praznika, pogotovo za ravnatelje koji za razliku od nastavnog osoblja imaju i tijekom ljetnih praznika čitav niz obveza i odgovornosti zbog kojih dolaze na posao. Nažalost uvijek postoje ljudi koji bi komentirali i što se mačka popenje na stablo, ako im to može donijeti malo javnog prostora," reakcija je koju je Knežević uputila na adresu Dubrovačkog dnevnika. 

Podsjetimo, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja danas su Dubrovačkom dnevniku odgovorili kako je putovanje Katarine Tolje privremeno financirano iz sredstava škole te su od nje zatražene dodatne informacije vezane uz financiranje putovanja koje Ministarstvu još nisu dostavljene. Također, objavljeno je kako je Tolja za putovanje koristila dane godišnjeg odmora. Muratti je danas komentirala kako to nije praksa. 

"Posve mi je nepoznato kako netko može uzeti godišnji odmor tijekom trajanja nastave, dakle mimo kolektivnog godišnjeg odmora koji se u školama koristi tijekom ljeta. Naime, zna se dogoditi da se žene vrate s porodiljnog te žele iskoristiti godišnji odmor koji im je ostao, a koji im je prijeko potreban zbog djeteta i to im se ne dopusti odnosno dopusti im se samo kad su praznici u pitanju pa mi nije jasno kako je dopušteno za putovanje uzeti ga tijekom trajanja nastavne godine. To je jednostavno nemoguće," izjavila je Muratti. 

Muratti o putu ravnatelja u New York: Tolja nikako nije mogla uzeti godišnji tijekom nastavne godine, to se ne dopušta ni majkama s bebama!

RAVNATELJICA GIMNAZIJE NIJE GOVORILA ISTINU Katarina Tolja je New York platila od javnog novca, zaobišla je školski odbor

SLUŽBENO POTVRĐENA PISANJA DD-A Katarina Tolja je u New Yorku, s bolovanja pošla na godišnji

S BOLOVANJA U NEW YORK I ravnateljica Gimnazije otputovala na 'stručno usavršavanje', iz škole kriju gdje je pošla

Popularni Članci