SLUŽBENO POTVRĐENA PISANJA DD-A Katarina Tolja je u New Yorku, s bolovanja pošla na godišnji

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja je među ravnateljima koji su otputovali u New York, jučer je prvi pisao Dubrovački dnevnik, a danas je iz Dubrovačko-neretvanske županije stigla i službena potvrda te informacije.

"Dubrovačko-neretvanska županija nije zaprimila zahtjev Gimnazije Dubrovnik za financiranje stručnog usavršavanja ili bilo kakvog drugog puta u SAD za ravnateljicu Katarinu Tolju. Put na koji se referirate u upitu nije bio tema dnevnog reda na Školskom odboru koji mora dati odobrenje za svaki veći iznos koji se izdvaja iz školskih sredstava. Prema informacijama s kojima raspolažemo ravnateljica je u New York pošla za vrijeme svog godišnjeg odmora, a troškove puta snosi sama," odgovorili su iz Dubrovačko-neretvanske županije na upit Dubrovačkog dnevnika. 

Kako se prethodno pisalo, Tolja je početkom veljače bila na bolovanju, nakon čega je otputovala u New York, stoga se od početka veljače nije pojavila u Gimnaziji, izuzev, navodno, tek jednog dana kad je stigla na sat ili dva te ubrzo otišla. 

Putovanje ravnatelja u New York podiglo je veliku prašinu u javnosti jer je riječ o 'studijskom putovanju' koje traje tjedan dana, od čega svega pet sati otpada na posjet jednoj školi i Department of Education, dok su ostali dani rezervirani za razgledanje, šoping, krstarenja, druženja, večere... Dakle, iako je navedeno kako je riječ o 'stručnom usavršavanju', čini se kako je ono svedeno tek na petosatni posjet dvjema ustanovama.

Dubrovački dnevnik je prije pet dana pokušao kontaktirati Tolju putem mobitela, no ona nije odgovorila na poziv. Nakon toga joj je putem SMS-a upućen upit o tome iz kojih sredstava je njeno putovanje financirano, zašto ga navodno namjerava platiti iz osobnih sredstava ako je riječ o stručnom usavršavanju koje se uglavnom plaća od školskog novca te je li doživjela putovanje kao 'stručno usavršavanje' i ako nije, zašto je odlučila u istom sudjelovati. Odgovor do danas nije stigao.

Nije stigao ni odgovor iz Gimnazije Dubrovnik na jučerašnji upit Dubrovačkog dnevnika o tome je li Tolja sama financirala svoj put u New York i je li još uvijek na bolovanju, kao ni odgovor kad bi mogli dostaviti potrebne podatke. 

Također, Dubrovački dnevnik jučer je kontaktirao Gimnaziju i telefonskim putem te je nazvao tajništvo gdje se javio muški glas koji se nije predstavio. Na pitanje možemo li porazgovarati s ravnateljicom Toljom, muškarac je odgovorio da ostavimo kontakt i da će se javiti kada bude slobodna, ne spomenuvši ni riječi o putu u SAD. Na pitanje je li se Tolja vratila s bolovanja ili ga još uvijek koristi, muškarac je odgovorio kako 'on nije dužan davati odgovor na to pitanje'.

Sudeći po odgovoru iz Dubrovačko-neretvanske županije, čini se kako je Tolja svoj put platila vlastitim sredstvima, premda je Index od Ministarstva znanosti i obrazovanja doznao kako su ravnatelji put platili iz 'općih sredstava škole' te je za putovanje koristila godišnji odmor. Stoga čudi ignoriranje pitanja i upita od strane ravnateljice, ali i škole. 

S BOLOVANJA U NEW YORK I ravnateljica Gimnazije otputovala na 'stručno usavršavanje', iz škole kriju gdje je pošla

Popularni Članci