S BOLOVANJA U NEW YORK I ravnateljica Gimnazije otputovala na 'stručno usavršavanje', iz škole kriju gdje je pošla

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL/shutterstock
Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja je među profesorima koji su otputovali u New York, doznaje Dubrovački dnevnik iz više neslužbenih izvora.

Riječ je o 'studijskom putovanju' koje traje tjedan dana, od čega svega pet sati otpada na posjet jednoj školi i Department of Education, dok su ostali dani rezervirani za razgledanje, šoping, krstarenja, druženja, večere... Dakle, iako je navedeno kako je riječ o 'stručnom usavršavanju', čini se kako je ono svedeno tek na petosatni posjet dvjema ustanovama.

Dubrovački dnevnik je prije četiri dana pokušao kontaktirati Tolju putem mobitela, no ona nije odgovorila na poziv. Nakon toga joj je putem SMS-a upućen upit o tome iz kojih sredstava je njeno putovanje financirano, zašto ga navodno namjerava platiti iz osobnih sredstava ako je riječ o stručnom usavršavanju koje se uglavnom plaća od školskog novca te je li doživjela putovanje kao 'stručno usavršavanje' i ako nije, zašto je odlučila u istom sudjelovati. Odgovor do danas nije stigao.

Dubrovački dnevnik je danas kontaktirao i Gimnaziju te je nazvao tajništvo gdje se javio muški glas koji se nije predstavio. Na pitanje možemo li porazgovarati s ravnateljicom Toljom, muškarac je odgovorio da ostavimo kontakt i da će se javiti kada bude slobodna, ne spomenuvši ni riječi o putu u SAD. Na pitanje je li se Tolja vratila s bolovanja ili ga još uvijek koristi, muškarac je odgovorio kako 'on nije dužan davati odgovor na to pitanje'.

Tajnik škole je Antonijo Nižić koji u školi ujedno obnaša i funkciju službenika za informiranje na koju ga je Tolja imenovala prije godinu dana. Zbog svega navedenog, odaje se dojam kao da se putovanje ravnateljice Tolje u New York zasad drži podalje od očiju javnosti, ali i zbog izvora bliskih Gimnaziji jer nitko od osoba koje smo kontaktirali, a koje bi mogle dati službenu informaciju gdje se nalazi ravnateljica najrespektabilnije srednjoškolske obrazovne ustanove u Dubrovniku, ne zna gdje je Tolja trenutno.

'Studijsko' putovanje u New York posebno je zanimljivo zbog pitanja iz kojih sredstava je ono financirano. Index je od Ministarstva znanosti i obrazovanja doznao kako je putovanje ravnateljima plaćeno iz 'općih sredstava škole'. Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je kontaktirao Županiju koja je osnivač škole odakle su odgovorili kako nisu niti bi za spomenuto putovanje davali sredstva iz vlastitih fondova. S druge strane, predsjednik školskog odbora Branko Bazdan kazao je kako se putovanje nije našlo na sjednici, a na pitanje je li trebalo, odgovorio je kako jest, u slučaju da se putovanje financira iz sredstava škole.

Index je danas objavio kako su ravnatelji u New Yorku odsjeli u prestižnom hotelu 'Sheraton' na Times Squareu, dakle u najstrožem centru grada i glavnom njujorškom trgu, u kojem noćenje stoji od 175 dolara na više (oko 1200 kuna na više).

Dubrovački dnevnik je poslao upit Gimnaziji Dubrovnik o detaljima putovanja i financiranju te se odgovor očekuje.

Popularni Članci