'

Božidar Kalmeta na klupi za svjedoke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dnevnik.hr
U nastavku suđenja za aferu Fimi media trebali bi svjedočiti bivši HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta te direktor i osnivač tvrtke Geofoto Zvonko Biljecki.

Bivšeg HDZ-ovog ministra spomenulo je do sada nekoliko svjedoka, kao posrednika u razgovorima o poslovima koje je s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture i s tvrtkama u njegovom resoru odradila Fimi media.

Bivši član uprave HAC-a Milivoj Mikulić svjedočio je o ručku u zagrebačkom restoranu Baltazar na koji ga je, s tadašnjim direktorom tvrtke Josipom Sapunarom, pozvao Božidar Kalmeta. Ispričao je kako im je ministar predstavio tadašnjeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, a ovaj tražio da angažiraju Fimi mediju za otvaranje autoceste kod Lipovca.

"Činjenicom da je naš resorni ministar sazvao taj sastanak, činjenicom da je nastup bio takav da je on predstavljen kao nadležna osoba, to je bio nalog kojeg smo mi shvatili da moramo izvršiti", posvjedočio je Mikulić u rujnu 2012. godine.

Iz Kalmetinog je resora, pokazalo je financijsko vještačenje, Fimi media izvukla 22 milijuna kuna, a najglasnije je odjeknuo slučaj preplaćenog i nikad prikazanog promotivnog filma Prometna renesansa.
Posljednji iskaz USKOK-u, Kalmeta je dao u siječnju ove godine.

"Nisam ja bio tema toga što njih interesira, ali su htjeli čuti neke informacije", istaknuo je tada Kalmeta.
HDZ, Fimi mediju, Sanadera i ostale, optužnica tereti da su izvukli novac iz državnih poduzeća u iznosu većem od 70 milijuna kuna.

Media servis
 

Popularni Članci