Američki pisac objavljuje politički triler smješten u ratni Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.C. Frieden, press
Ratna razaranja i opsada Dubrovnika poslužit će kao podloga za novi politički triler američkog pisca A.C. Friedena.

Roman 'Letter from Istanbul' bit će objavljen u svibnju 2015., potvrdio je to sam autor kojeg smo kontaktirali nakon što je na društvenoj mreži objavio kako će Dubrovnik uvrstiti u svoj novi roman. Naime, ratna događanja i opsada Dubrovnika od strane srpskih i crnogorskih snaga poslužit će kao pozadinska priča za novi triler ovog autora.

Švicarsko-brazilski novelist, pravnik i pilot koji živi u Chicagu u Dubrovniku je boravio u lipnju 2009. Tijekom svog boravka Frieden je razgovarao s velikim brojem izravnih aktera ratnih događanja.

-'Čak i međunarodnom osudom napada na Grad prošlo je dosta vremena prije nego što su se jugoslavenske vojne snage kontrolirane od Srbije prebacile svoje 'zanimanje' na Bosnu i Hercegovinu gdje su zabilježena još krvavija razaranja', rekao je Frieden koji je odlučio svoju priču smjestiti u Dubrovnik 'jer je iskustvo rata bilo jednako strašno za stanovništvo, a zategnuti odnosi između Srba, Hrvata i Crnogoraca vidljivi su i danas, posebno kod onih starijih od 40 godina'.

Frieden je 2009. posjetio i otoke Lopud i Koločep, ali još je nepoznato hoće li i njih uključiti u priču.

A.C. Frieden do sada je objavio tri romana.  Do sada nije prevođen u Hrvatskoj. Ostaje za nadati se da će se to barem ovim romanom promijeniti i da će biti bolji od Zore dubrovačke. 

Popularni Članci