SRĐEVCI NUDE ALTERNATIVU ZORI DUBROVAČKOJ Pozivaju građane na konzultacije o PPU-u i GUP-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić/Petar Ipšić
Lista 'Srđ je Grad' uputila je poziv zainteresiranim građanima na konzulatacije s neovisnim stručnjacima, arhitektima i urbanistima koje će se održati u četvrtak, 19. rujna od 18 do 20 sati u Gradskoj vijećnici. Stručnjaci će građane uputiti kako podnijeti primjedbe na aktualne prijedloge izmjena dubrovačkog PPU-a i GUP-a i pomoći im razjasniti nedoumice nastale nakon izlaganja materijala i javne rasprave.

-'Povod ovom susretu naših vijećnika, stručnjaka i prijatelja liste 'Srđ je Grad' sa zainteresiranim građanima su svakodnevni kontakti u kojima se građani pitaju kako podnijeti primjedbu ili gdje i kako doći do objašnjenja odredbi Prijedloga izmjena PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika, čije javno izlaganje je upravo u tijeku', kažu u pozivu.


Rok za podnošenje primjedbi na izmjene GUP-a je do ponedjeljka, 23. rujna.


-'Sigurni smo da je povoda za primjedbe uistinu puno, osobito nakon javne rasprave na kojoj smo doznali da je cijeli Grad građevinska zona, izuzev dijela Petke, a umjesto projekata iz prijedloga izmjena GUP-a dobili smo izlaganje gradonačelnikove liste želja i vizije Grada koja nije sadržana u prezentiranoj dokumentaciji', ističu u priopćenju te poručuju -'Stoga nemojmo ostati skrštenih ruku i njorgati o „Zori dubrovačkoj“, već pročešljajmo svi zajedno, uz pomoć neovisnih stručnjaka sve sporne točke Prijedloga izmejna PPU-a i GUP-a, uputimo primjedbe i aktivno sudjelujmo u proceduri donošenja presudnih odluka po budućnost naše djece!'
 

Popularni Članci