'

Na dubrovačko sveučilište uvodi se IT menadžment

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DuList
Novi studijski smjer IT menadžment, odnosno menadžment informacijske tehnologije, počet će se izvoditi na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Dubrovniku, i to od slijedeće akademske godine. Program je orijentiran obrazovanju budućih IT menadžera u turizmu, ugostiteljstvu, trgovini, bankarstvu, javnom i ostalim sektorima, stoji na službenim stranicama Sveučilišta u Dubrovniku.

Budući da na tržištu postoji kontinuirana potreba za ljudskim potencijalima koji su obrazovani za upravljanje informacijskom tehnologijom, Sveučilište u Dubrovniku je ovaj projekt procijenilo kao izuzetno važan.

Preddiplomski studijski smjer IT menadžment trajat će tri godine, odnosno šest semestara, a završetkom preddiplomskog studija, student postaje prvostupnik poslovne ekonomije. Nakon toga postoji mogućnost upisati diplomski studij, smjer IT menadžment, a po završetku studija, koji traje dvije godine odnosno četiri semestra, student postaje magistar poslovne ekonomije. Nakon toga također postoji mogućnost upisivanja poslijediplomskog, doktorskog studija.

Popularni Članci