Metković i Opuzen u EU, Dubrovnik nigdje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dubrovackidnevnik.hr
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik dodijelila je priznanja Zlatna kuna i Dubrovačka vidra na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća održanoj jutros u velikom amfiteatru kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Plaketa Zlatna kuna ustanovljena je još 1997., a dodjeljuje se najuspješnijim trgovačkim društvima za uspješnost u poslovanju i doprinos u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Zračna luka Dubrovnik jedina nominirana u svojoj kategoriji

 

Zlatnu kunu u kategoriji Mala trgovačka društva u 2012. godini osvojila je catering tvrtka Newrest Dubrovnik d.o.o. Nominirani u ovoj kategoriji bili su i Nautika d.o.o. te Hotel Osmine  d.o.o. iz Slanoga.

Hotel Importane Resort d.o.o. dobitnik je Zlatne kune u kategoriji srednjih trgovačkih društava. U istoj kategoriji nominirana su još dva hotela – Hotel Lapad i Grand hotel Park.

Zračna luka Dubrovnik d.o.o. nositelj je titule najboljeg velikog trgovačkog društva, i to bez konkurencije. U ovoj kategoriji nije bilo drugih nominiranih.

Priznanje za 60-u obljetnicu uspješnog poslovanja i doprinosa hrvatskom gospodarsvu otišlo je u ruke gradskog poduzeća Vrtlar, dok je hotelu Excelsior uručeno priznanje za 100-tu obljetnicu poslovanja.

 

Dubrovačka vidra prvi put

 

Prvi put ove godine održana je i dodjela priznanja Dubrovačka vidra. Dodjelom Vidre HGK – Županijska komora Dubrovnik želi skrenuti pozornost na poduzetnike, koji svojim samozatajnim i dugogodišnjim radom potiču razvoj poduzetništva u dubrovačko-neretvanskoj županiji. Priznanje je namijenjeno poduzetnicima koji su na tržištu 20 i više godina.

Dobitnici Dubrovačke vidre 2013. su: Com Eng d.o.o., Con-Teh d.o.o., Dingač-Skaramuča d.o.o. iz Potomja, Esculap-Teo d.o.o., ITI Computers d.o.o., stonska Ostrea d.o.o., Poljopromet d.o.o. iz Metkovića, Prestige Trade Dubrovnik d.o.o, VSP Video d.o.o. i Tonikom d.o.o.

 

Metković i Opuzen u EU, Dubrovnik visi

 

-Europska unija je velika šansa, ali moramo nastaviti s rješavanjem problema prometne izoliranosti i odvojenosti od ostatka zemlje i Unije, kazala je predsjednica Županijske gospodarske komore Dubrovnik Terezina Orlić na svečanosti. Upozorila je na administrativne teškoće s kojima se nose županisjki poduzetnici te apelirala na žurnost izgradnje Pelješkog mosta. - Sada se nalazimo na novom početku i bez obzira na teškoće vjerujem da nam članstvo donosi bolju budućnost, a poduzetnicima će se otvoriti velike mogućnosti, zaključila je Terezina Orlić.

U ime dobitnika Vidre prisutnima se obratio direktor Prestige Trade-a Đuro Bratičević, koji je bio nešto oštriji. – Metković, Opuzen i Ploče su ušli u Europsku uniju, Dubrovnik nije. I ostat će van Unije, sve dok ne postane integralni dio Hrvatske, a to je jedino moguće izgradnjom mosta, poručio je, te dodao kako su ulaskom u EU pred županijskim poduzetnicima velike teškoće i povećani troškovi poslovanja.

 

P.I.

Popularni Članci