'

Objavljen javni poziv za dodjelu priznanja 'Imperial'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Objavljen je javni poziv za jedinstvo Godišnje priznanje Imperial, priznanje koje se dodjeljuje u spomen na 402 djece, civilnih žrtava Domovinskog rata.

"U lijepoj našoj je stradalo preko 402 nevine djece, civilnih žrtava Domovinskog rata. Radi se o životima djece, djevojčica i dječaka, tako lijepih, tako mladih, nevinih, na početku svog života, života koji im je iznenada prekinut i nasilno oduzet. Neki od njih su imali tek dvije godine, a neki su završavali škole, dok su neki bili uspješni sportaši.

Poput svojih vršnjaka i poput svih nas imali su svoje snove i nade, imali su pravo na budućnost koja im je nasilno oduzeta od strane neprijateljske, agresorske vojske. Kao trajni spomen na njih, ali i na svu ostalu djecu, civilne žrtve Domovinskog rata na području Republike Hrvatske, 2021. godine ustanovljeno je Godišnje priznanje pod nazivom „Imperial“, koje se tradicionalno dodjeljuje svake godine na Svjetski dan djece. Ove godine se dodjeljuje 4. godinu zaredom kao priznanje za promicanje svih onih vrednota koje su oni za života nosili u sebi. Zašto „ Imperial“.?! Upravo zato što taj naziv u životu grada Dubrovnika i njegovih stanovnika (tvrđava Imperial), ali i puno šire predstavlja simbol nepokorenosti, ljubavi, žrtve, stradanja, a posebno pobjede i zajedništva.

Slijedom navedenog upućuje se javni poziv svim školama u Republici Hrvatskoj za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnjeg priznanja „Imperial” za sudjelovanje učenika u projektima zajednice u kojoj žive te time podižu njen ugled i ugled same škole koju pohađaju. Sve osnovne i srednje škole u RH mogu nominirati svoje učenice i učenike koji su se istakli svojim humanitarnim djelovanjem i nesebičnim pomaganjem drugima, a 20. studenoga 2024. na dan obilježavanja Svjetskog dana djece onima koji to najviše zaslužuju dodijeliti će se ovo priznanje.

Svečana ceremonija dodjele priznanja „Imperial“ , kao i domjenak za uzvanike održati će se u Hotelu „Hilton Imperial“ u Dubrovniku s početkom u 11 sati.
Pozivaju se sve osnovne i srednje škole da dostave prijedloge za dodjelu Godišnjeg priznanja „Imperial“ za 2024.godinu, najkasnije do 25. listopada 2024. godine i to putem pošte na adresu Udruga Hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata DNŽ, Josipa Kosora 30, 20 000 Dubrovnik ili na email: dpavela@gmail.com", priopćio je Denis Pavela, utemeljitelj priznanja.

Popularni Članci