DOVEDENI ZBOG 'GAME OF THRONES' Bijeli golubovi sa seta još uvijek u Parku Gradac

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Ekipa serije 'Game of Thrones' napustila je lokaciju snimanja u Parku Gradac.

Kako će scene snimane na ovoj lokaciji izgledati u seriji, ostat će još neko vrijeme nepoznanica te iznenađenje. No, ono što se može primijetiti je kako je park relativno vraćen u prvobitno stanje, iako crveni pijesak koji je korišten na setu još uvijek nije očišćen te je razasut po tlu. Na nekim mjestima nalaze se čak i veće nakupine. Ono što posebno plijeni pažnju je jato bijelih golubova, koji su još uvijek tu. Ne napuštaju Gradac, lokaciju na koju ih je dovedeno više od stotinjak za potrebe snimanje scene vjenčanja.

Ovi golubovi drže se zajedno, iznimno su mirni i pitomi. Svi imaju prstenove, a kako doznajemo, uzgajani su u Srbiji, gdje bi se navodno trebali vratiti kada se svi okupe. Dubrovčani koji često borave u parku Gradac kažu kako ih je prijašnjih dana bilo čak i više, dok ih je danas zatečeno tek dvadesetak. Neki su izrazili zabrinutost zbog toga što golubove ovdje nitko ne hrani, a prijete im i druge opasnosti poput sove, mačke i drugih životinja. Da je strah opravdan potvrdila je sugrađanka koja je već vidjela nekoliko uginulih golubova iz ovog jata.

Zanimljivo je vidjeti ove pitome bijele ljepotane u dubrovačkom Parku Gradac, iako bi radi interesa javnost dobro došla i službena reakcija ekipe serije 'Game of Thrones' ili uzgajivača iz Srbije. Ipak se radi o stotinjak životinja. Ne bi bila lijepa poruka da su žrtvovani zbog jedne snimane  scene.

 

Popularni Članci