72-godišnjak udario u 60-godišnjakinju na pješačkom prijelazu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teže, a 6 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 775 represivnih mjera od čega izdvajamo 365 zbog prekoračenja brzine i 21 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U proteklom tjednu 6 je osoba sankcionirano zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a iz prometa su isključena 24 vozača i 8 vozila.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 5.srpnja, oko 3.40 sati, u Cavtatu jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. Upravljajući motociklom dubrovačkih registracijskih oznaka 17-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg, dolaskom na raskrižje ulice Put od Cavtata i Silvija Strahimira Kranjčevića izgubio nadzor nad motociklom te zajedno s motociklom i 17-godišnjem putnikom na motociklu pao na kolnik.


U ovoj prometnoj nesreći 17-godišnji putnik teže je ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici dok je 17-godišnji vozač motocikla zadobio lakše ozlijede te je nakon pružene pomoći pušten kući.


U drugoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 6. srpnja oko 8.45 sati u Dubrovniku jedna je osoba zadobila teže ozlijede. Naime, 72-godišnjak se osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka kretao ulicom Andrije Hebranga kada je, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, u fazi kočenja prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u 60-godišnjakinju koja je u tom trenutku prelazila pješački prijelaz.

Nakon pružene liječničke pomoći 60-godišnja pješakinja je zbog teže ozlijede zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

 

Popularni Članci