test

Zakucali tricu Plenkiju

Autor: Vjera Šuman Autori fotografija: Printscreen
Kolumna je izvorno objavljena u tjedniku Dubrovački dnevnik petkom. 

Nova, ovaj put puno sofisticiranija Zokijeva pakost, ne malo je snervala HDZ, poglavito njihovog predsjednika Plenkija. Zato je Bačić morao petljati kako je zajednički odlazak Zokija i Kolinde u UN vjerojatno nešto što može biti dobro za Hrvatsku, ali kako će tek kad budu o svemu tome imali više informacija znati kakve su rezultate napravili. No, generalno, oni protiv toga nemaju ama baš ništa, objašnjavao je za njega  neuobičajeno smušeno, ni sam sebi ne vjerujući. Ipak, Bačić je potpuno u pravu. Plenki i HDZ ovaj put doista nemaju ništa, barem ne ništa efikasno, protiv ovog Zokijevog poteza. Svaki bi napad na ovaj  novi zanimljivi tim bio osuđen na propast,  prije svega jer je Hrvatska javnost tu suradnju dočekala,  sam Bog zna zašto, s ogromnim  oduševljenjem i odobravanjem. Gotovo kao dječica kad im se roditelji nakon svađe opet milo gledaju. Kako god, prigodno udruženi, Zoki i Kolinda  su s velikim guštom, što Plenki itekako dobro zna, zakucali opaku tricu direktno u Plenkijev koš.  Inače, samo događanje uobičajena je UN formalna sesija od koje se neki inovativni rezultati ionako ne očekuju. Da nije bio sjajna prilika za napraviti opačinu Plenkiju, teško da bi se Zoki odlučio na toliki tramak do New Yorka. No, kad je već došao, onda je i radio. Prije svega je poslao važne poruke vladi u Sarajevu i o tome temeljito informirao Erdogana. S druge strane jako je snervao Vučića koji je na Zokija odmah pustio svog vjernog psa Vulina koji u nedostatku argumenata viče Zokiju da je glupan. Takve poruke  iz Srbije, poglavito od Vučića i Vulina, samo su pokazale da je Zoki u skladu sa sinjskom mu tradicijom pogodio točno u sridu.

Za to vrijeme  esdepeovci su se sastali kako bi, jednako kao i već nekoliko puta dosad, razriješili jesu li izbačeni članovi i dalje članovi SDP-ovog parlamentarnog kluba. Pa su vijećali i na kraju izvijećali kako će osnovati Odbor ili popularnije Komisiju, koja će se pozabaviti tim pitanjem. Ako ne, ne treba se uzrujavati,  nego što drugo doli više sreće u nekom drugom pokušaju. Čemu hića? Peđa Grbin ovaj put nije odlutao sa sastanka u nepoznatom pravcu već je hrabro ostao do kraja. U međuvremenu je Bandićev đak Bernardić pokazao raskošno znanje koje mu je njegov učitelj nesebično prenosio i uspio je rasturiti stranku daleko kvalitetnije nego ju je bio u stanju voditi. Kako god, bez obzira na periodična mumlanja,  makar što se SDP-a tiče, Plenki može mirno i neometano spavati.  Što se pak Domovinskog pokreta tiče, Penava se učlanio i kandidirao za predsjednika ove brzo padajuće stranke, zbog čega će, po njegovim riječima, morati više vremena provoditi u Zagrebu. Znači li to da će Vukovarci malo mirnije spavati? Jer kako god okreneš, ma koliko žurio, ne možeš istovremeno lupetati na dva mjesta. Osim ako nije alibi predsjednik za Radića koji se nije kandidirao jer nije blesav. Zna da ga ne bi izabrali. Ovako misli da može biti predsjednik uz protokolarnog predsjednika Penavu. Nije Radić dosad bio u politici i nema pojma kako se stvari i događaji nevjerojatnom brzinom mijenjaju. Pa tako zaokupljen sobom i svojom željom za moći ni ne sluti kako politika iz ljudi nekako uvijek uspijeva izvući ono najgore. Kad najmanje očekuješ opali te direktno u glavu.

U nas u Gradu na dijelu je preslagivanje direktorskih funkcija u gradskim poduzećima. Tako je Čistoća bogatija za novog direktora koji je prešao iz Sanitata, ali tu je i onaj bivši da se nađe pri ruci. Pomagat će mu dva pomoćnika koji sve znaju o freganju ulica, poglavito Maro nam svestrani Kristić. Kad sve zbrojiš i oduzmeš  taj vrijedan upravljački kadar Čistoće čistit će Čistoću za nekih sto tisuća brutto kuna mjesečno. Što je u redu jer, ako je čistoća pola zdravlja, onda zdravlje treba i platit'. Ne morate se brinut', svi bivši su zbrinuti samo su se malo tramakali da mogu doći novi, sve to u skladu s potrebom veće efikasnosti. Je li tako? Pobjednik je dobri naš Pero koji uz Vodovod i Boninovo sad kontrolira i Sanitat. Kralj! Eto vas.

Popularni Članci