PRIJETNJE DUBROVAČKOM DNEVNIKU Redakciju raznijeti, glavnu urednicu silovati

Autor: Lucija Komaić Autori fotografija: Peter Northall
Nemiri u susjedstvu, gotovo rat. Kuhaju nevolje i u Hrvatskoj. S Facebooka grmi inicijativa za organizacijom masovnog prosvjeda protiv Vlade. Masovno se ljudi uključuju. Tipkovnica, miš i bespuće interneta trpe svašta. To su današnji moderni ratnici i borci za pravdu. Pucaju iz svih oružja. Iz udobnog naslonjača. To je nova generacija ratnika, dok je ona stara 91. uzela pušku u ruke i stvorila nam Domovinu. Jedan od njih, zaigrao se s tastaturom i prijetio redakciji i urednici Dubrovačkog dnevnika na Facebooku, koja ga je prijavila policiji.

'Noćas san se popičkarao s glavnom urednicom jednog SDP-portala u Dubrovniku i zajebavao san je i rekao joj da ću joj doć u redakciju i da ću joj napravit tulum tamo u Dubrovniku di sam ja 91. pišao krv za snimit i sačuvat snimke Dubrovnika kako gori. Glavna urednica me prijavila Policiji,' napisao je jedan moderni stari ratnik na svom Facebook profilu, zgrožen kako se Policija Republike Hrvatske nakon prijave stvorila ispred njegove kuće i pozvala ga na obavijesni razgovor. Dodaje kako se splitski policajac 'smija' što je morao doći i da su se 'pogodili' da dođe tek sutradan obaviti tu formalnost. 

Moderni ratnik, koji je nedvojbeno zadužio Dubrovnik zbog svojih sedam dana provedenih u Gradu kao snimatelj Konvoja Libertas, tako je i javno priznao kako je zaista prijetio urednici jednog dubrovačkog portala. Jer kako li se samo ona, tadašnje osmogodišnje dijete ratnog Dubrovnika, usudila poći na Policiju zbog njegovih desetak prijetećih objava na Facebooku?! Nije on ništa loše mislio bezazleno prijeteći kako će 'napraviti jebeni tulum u redakciji kad dođe u Dubrovnik.' Hvalio se da 'ima bombu u gepeku, motornu pilu, bejzbol palicu, brata koji je još luđi i koji ih ima dvije...' Na pitanje o tome zbog čega je ranije bio na Policiji i jesu li istinite informacije kako je to bilo zbog govora mržnje na internetu i prijetnji, oštro je demantirao takve navode uz odgovor kako je na Policiji bio 'zbog silovanja novinarke u Dubrovniku.'

Nejasno je kako je ratni snimatelj koji je riskirao svoj život kako bi u svijet odaslao slike Dubrovnika koji gori imao vremena tada haračiti po skloništima i pronaći tu osmogodišnju djevojčicu, danas novinarku, i silovati je. No izgleda da je uspio. Danas mu je žao što je nije ubio. Tu 'bolesnu luđakinju, lezbaču, štracu, koja ima komunistički, antihrvatski portal koji financira Aco Apolonie i koja mrzi sve što je hrvatsko.' Kuka i plače ovaj moderni ratnik na Facebooku, a prijatelji ga hrabre i tješe. 'Triba si joj reći da se pripremi na seks, pa  bi te čekala, ne bi te prijavila.'

Među njima je i ugledni dubrovački branitelj bez kojega danas ne bi imali Dubrovnik. Na Facebooku je pružio punu podršku dotičnom, iz čega se može zaključiti kako se slaže s prijetnjama i kako je i njemu valjda  žao što koja granata nije zalutala te 91. u ratnom Dubrovniku i ubila njegovu osmogodišnjakinju sugrađanku, koja je danas 'cura bez mozga, zadojena mržnjom prema svemu što ima predznak hrvatsko.' Nudi pomoć dotičnom koji je uputio desetak takvih poruka prijetnji i uvreda. Želi svjedočiti na Policiji. Kako li se samo MUP RH usudio reagirati na prijavu prijetnji na internetu? I to još na inicijativu cure bez mozga koju je vjerojatno i te 91. kao osmogodišnja djevojčica surađivala s četnicima, Acom Apolonijem koji danas financira portal ZLO na putu uništenja svega što je hrvatsko.

Sugovornici rasprave na Facebooku zaključuju kako se vratilo doba komunizma i kako iza svega stoji politika uništenja Hrvata, koji su danas ugroženi gore nego te 91. Gotovo onoliko koliko je ugrožena obitelj od pedera. Zatvaraju se nevini, sutra će na Goli Otok. 'Crvena žgadija' laže. Kako su se samo usudili ustati protiv terora prijetnji i govora mržnje na internetu kakvog, a sada stvarno, nije bilo u hrvatskim medijima ni te 91.

Nedužni ratni snimatelj, koji se samo šalio prijetnjama novinarki, najavio je objavu svoje 'Dubrovačke priče' o sedam dana provedenih u ratnom Dubrovniku, ali tek kad se vrati iz Policije, s kojima je 'sve dogovorio.'

Život je tih sedam dana riskirao za Dubrovnik, a danas ga 'zbog Dubrovnika zatvaraju.' Jer njegovih sedam dana u Dubrovniku zadužili su, ne samo Dubrovčane, ne samo Hrvate, nego cijeli svijet koji je preko njegovih snimki vidio da Dubrovnik gori i umire pod neprijateljskom paljbom. Istina. Hvala mu na tih sedam dubrovačkih dana! Mislili su da palimo gume dok je grad krvario. Hvala i njegovom dobrom prijatelju, poznatom dubrovačkom branitelju. Hvala im što su riskirali živote za nas.

Oni su to sve radili dok su antihrvatska četnikuša, osmogodišnja 'cura bez mozga' i njoj slični čuvali svoje malodobne guzice u skloništima. Nisu uzeli puške i branili Grad. Tko su uopće ta ratna djeca Dubrovnika i kako li se nakon ove sramote usude hodati Gradom, a kamoli što raditi ili biti novinari?!

Uništena dubrovačka generacija

E pa gospodo draga, dosta je bilo! Vrijeme je da saznate pravu istinu o ovoj djeci Dubrovnika 91. Dosta je bilo prijetnji! Dosta je bilo vrijeđanja! Dosta je bilo laži! Dosta je bilo kleveta! Dosta je bilo sijanja mržnje! Dosta je bilo sijanja straha! Mi vas se ne bojimo. Strah smo prevladali s prvom granatom.

Zovemo se uništena dubrovačka generacija. Te 91. zauvijek ste nam ukrali djetinjstvo. S prvom granatom umrlo je dijete u svakom od nas. Bezbrižnu dječju igru zamijenio je strah od smrti. Kad je rat završio, vratili ste nam nadu u sretniju mladost. U srce ste nam usadili domoljublje i ponos. Mala je to utjeha bila onda kad bismo gledali rane. One na ljudima i one na baštini. Bilo ih je mnogo. Iz svake kuće, iz svake ulice, iz svakog čovjeka, prštali su bijeda i očaj. Željeli smo pomoći, ali nismo znali kako. Promatrali smo vas, odrasle. Od tada, do danas. Na koncu smo promatrajući vas odrasli i sami.

Prošle su 22 godine. Osmogodišnja djeca ratnog Dubrovnika danas imaju svoju osmogodišnju djecu. Neku novu generaciju koja već sada živi i gradi svoju sudbinu. Ali, pravo je pitanje gdje ste u svemu ovome draga gospodo vi? Što ste napravili dok smo mi odrastali i odrasli? Ništa. Ili barem ništa dobro.

Privatizacijom i kriminalom uništili ste Dubrovnik. Ugasili ste gotovo sve prijeratne tvrtke i tvornice. Međusobno ste podijelili imovinu. Rasprodali ste hotele. Iselili ste povijesnu jezgru. Rasprodali ste zemljišta. Opljačkali ste Dubrovačku banku. Tko ste vi, neprijatelji svega hrvatskog i dubrovačkog? Tko vas više finacira u ovom pohodu propasti, Aco Apolonie?

Sve uvrede koje upućujete nama, vraćaju vam se kao bumerang. Mi smo sve ono u što smo se pretvorili odrastajući gledajući vas, još od onda kao djeca 91. do danas.

Prava je istina da ste vi nama danas zapravo nebitni. Nada da ćete napraviti išta dobro umrla je odavno kao i Aco Apolonie. Vaših sedam ratnih dana danas se više ne mogu mjeriti s našim ratnim i poslijeratnim odrastanjem u Dubrovniku. Dok vi živite u prošlosti, mi gledamo u budućnost. Dok vi trujete sve oko sebe mržnjom i podjelama, mi znamo da je to grijeh i težimo toleranciji. Dok vi huškate na rat, mi se borimo za mir. Dok vi u svemu vidite ideologiju, mi smo se okrenuli ekonomiji. Dok vi prezirete manjine i različitosti, mi se borimo za njihova prava. Dok vi prijetite i širite mržnju na Facebooku, mi pišemo istine koje vas bole. A bole vas, zato što ste krivi.

Sada lijepo slobodno uzmite tastaturu i miša u ruke. Zavalite se u udobni naslonjač i nastavite širiti mržnju i prijetnje. Eno, u BiH vam kuha. Pišite i huškajte na rat. Ionako je to jedino što znate raditi. 

Popularni Članci