test

PLANIRATE NA IZLET ILI ROŠTILJATI? Provjerite kakvo će vrijeme biti za produženi vikend

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PEXELS
Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, vedro je na području Dalmacije. Vjetar je uglavnom slab u kontinentalnim predjelima, na moru puše slaba do umjerena bura. Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju u većini predjela.

U nastavku četvrtka prevladavat će sunčano duž Jadrana, dok će u unutrašnjosti lokalno ipak biti jačeg razvoja naoblake, i to prije svega u gorskim područjima, gdje može pasti malo kiše ili kakav prolazni pljusak.

Posve stabilno neće biti ni u nastavku tjedna.

Petak će isto biti bogat suncem duž Jadrana, ali u unutrašnjosti poslijepodne i navečer može lokalno pasti malo kiše ili kakav prolazni pljusak, izglednije u zapadnoj i središnjoj unutrašnjosti.

Subota donosi ipak malo češće nestabilnosti, no isto uglavnom u kopnenim područjima, dok će duž obale zadržati suho i većinom sunčano. Temperature lokalno više od 20.

Nedjelja donosi tek rijetke nestabilnosti, prevladavat će suho. Ipak pokoji prolazni pljusak, osim u unutrašnjosti, moguć je i u Dalmaciji.

Nestabilno će biti i početkom novog tjedna, često uz kišu i pljuskove, i na Praznik rada, i u utorak, kad bi lokalno moglo biti obilnije oborine, a i temperature će pasti, prognozira meteorologinja Tea Blažević za N1.

Popularni Članci