Humanitarna akcija: Kupimo našim domoljubima naočale

Autor: Lucija Komaić
Kockasta euforija završila je nažalost prije nego što smo to očekivali i priželjkivali. Vatreni su se vratili. Slijedi povratak nacije u stvarnost. To je ono kad dio ljudi, s naglaskom na 'dio,' shvati kako naš najveći problem ipak nije to što nas je pokrao japanski sudac. Za vjerovati je kako je ipak gore to što su nas pokrali i što nas konstantno potkradaju, nesposobni i korumpirani lopovi, političari.

Zbog kockaste euforije u drugi plan pala je pravomoćna presuda Ivu Sanaderu, potvrda da je čovjek prodao nacionalno bogatstvo radi mita i osobne koristi. Onaj isti Ivo kojeg nam je u kampanji 2007. preporučio aktualni izbornik nogometne reprezentacije Niko Kovač, vjerojatno masno plaćen za takvu preporuku našim ukradenim novcem, baš kao i njegov brat Robert također. Iz sigurne udaljenosti dijaspore tvrdio je kako je upravo lopov i mafijaš Ivo Sanader najbolji izbor za poziciju desnog premijera.

Kovačev izbor za izbore 2007. bio je čisti promašaj. Ali zaključiti da Niko Kovač loše bira igrače, samo zato što loše bira premijere, bio bi još veći promašaj. Klasična zamjena teza. Ono nešto što Hrvati vole više od nogometa upravo je to. Zamjena teza. Od toga Hrvati žive, jer jedino to imaju.

Ako kritiziraš Kovača, protiv Hrvatske si. Ako osuđuješ Šimunićev potez, Srbin si. Ako si protiv Markićke, onda si komunist. Ako si za prava homoseksualaca, neprijatelj si Domovine. Ako osuđuješ pljačku HDZ-a i Sanadera, onda si jugoslavenčina. Ako osuđuješ zločine Hrvata u Ahmićima, onda si četnik. Ako ne veličaš Tuđmana, izdajnik si. Braćo Hrvati, katolici i domoljubi, dokad ćete biti toliko slijepi pored zdravih očiju i živjeti život obilježen potpunim odsutstvom zdravog razuma? Zar je tako teško razlučiti da jedno nema apsolutno nikakve veze s drugim?!

Teško je danas u Hrvatskoj slijediti zdrav razum. Teško je biti vjernik koji se zalaže za ljudska prava i demokraciju. Ako se boriš protiv diskriminacije homoseksualaca i nacionalnih manjina i zalažeš za toleranciju, ne možeš više biti katolik i domoljub u Hrvatskoj. Teško je biti vatreni navijač i zaljubljenik u nogomet. Ako kritiziraš Kovačeve nogometne postupke, nakon ispadanja s prvenstva, mora da si sve ono najgore u Hrvatskoj. I to zajedno. Jugoslavenčina, komunjara, Srbin, četnik, heretik, izdajnik. Jer 'pravi' Hrvati i 'pravi' domoljubi nikada neće dirati u svetinje. A zna se odakle dolaze hrvatske svetinje, kome se ukazuju i gdje svijetle. Sve ostalo je nešto drugo. Sve ostalo je mrak. Sve ostalo je protiv Hrvatske.

Zaključiti kako je Rakitić bio na krivoj poziciji nekim je pravim Hrvatinama i pravim domoljubima opet bio dobar razlog za uputiti rijeke uvreda i prijetnji novinarima. Tim gnjusnim četnicima, jugoslavenčinama, Srbima koji su protiv Domovine samo zato što su se usudili dirnuti u svetinju. Reprezentaciju i Nika Kovača. Jer, nije važno što je pogriješio, tko god da je u pitanju, ako je naš. Nije važno tko su zločinci, ako su naši. Nisu važni ubijeni civili, ako nisu naši. I Sander je naš. I Milanović. I Linić. I Čačić. I Karamarko. Svi su oni naši. Neka nas kradu, neka nas dovode na prosjački štap, mi ćemo i dalje biti domoljubi. Jer, nije nas pokrao Srbin ili japanski sudac, pokrao nas je naš. A nama su naši svetinje.

Dok god u Hrvatskoj žive ljudi kojima je zamjena teza smisao života, ne može biti bolje. Legendarni trener bronačnih Vatrenih Ćiro Blažević teška srca priznao je ono što su i mnogi novinari pisali, naravno komunjare, četnici, antihrvati i slično. Za ispadanje hrvatske reprezentacije kriva je taktika. Meksikanac je nadmudrio Kovača, a Rakitić je bio na pogrešnoj poziciji, zaključio je Blažević. I što ćemo sada s milijunima komentara upućenim antihrvatskim novinarima koji su zaključili isto to? Ništa.

I dalje ih 'treba strijeljati,' jer tko su oni da se dirnu u hrvatske svetinje. Krajnje je vrijeme da se zaista organizira humanitarna akcija 'Kupimo našim domoljubima naočale' po uzoru na sve one grupe na društvenim mrežama, gdje je više tisuća Hrvata izrazilo ogorčenje zbog činjenice što nas je japanski nogometni sudac pokrao. Nikad toliko interesa i ogorčenja javnosti ne mogu izazvati stvarni problemi.

Zemlja je već šestu godinu u recesiji. U tom je vremenu izgubila gotovo 13 posto svog BDP-a. Nezaposlenost je na razini od oko 17 posto, a među mladima doseže čak i do gotovo 50 posto. Financial Times nazvao je Hrvatsku zemljom socijalne katastrofe, kojoj su nužne radikalne promjene i modernizacija. Tko je za njih spreman i što hrvatski domoljubi rade kako bi se ovo neodrživo stanje promijenilo? Čime se hrvatska bavi zadnjih godina obzirom na katastrofalne gospodarske pokazatelje?

Vladine mjere su neučinkovite, ministri nesposobni. Premijer ih mijenja samo da bi ih mijenjao, upravo isto onako kao što je to radio Sanader. Nakon ubojstva Ivane Hodak i Iva Pukanića, doveo je Tomislava Karamarka za ministra unutarnjih poslova. Čovjeka koji je prije toga godinama bio na čelu tajnih službi, u razdoblju kada je korupcija pojela svaku nadu za oporavak gospodarstva sljedećih desetljeća, a kriminal procvao do uzrečice 'mala zemlja za veliku mafiju'. I danas je tako.

Jaka oporbena struja detektirala je glavne hrvatske probleme i zbog tih problema s golemim trudom uz pomoć Katoličke crkve digla narod na noge, u boj, za narod svoj. Ti problemi su naravno, pederi, tijesto i pizza. Da nije odvratno, bilo bi smiješno i žalosno, istovremeno. Koga je uoće briga što Hrvati nemaju ni za tijesto, ni za kruh? Tko je protiv inicijative tog apsurda, svjestan kako to nisu najveći hrvatski problemi, taj je, naravno, Srbin, četnik, izdajnik, antihrvat, peder, lezbijka, pedofil, koji mrzi sve što je hrvatsko.

Gotovo pa sigurno, Hrvati su danas poprilično plemenski narod zaostao u trenutnim društvenim kretanjima. A pleme voli vođe, cijeni svetinje. U njih se ne smije dirati. Ni kada griješe. Ni kada kradu. Ni kada rasprodaju nacionalno bogatstvo. Ni kada donose pogrešne nogometne odluke. Ti samoprozvani domoljubi stvarne hrvatske probleme jednostavno ne vide i ne žele vidjeti. Njima nije neprijatelj onaj tko im čini zlo, nego onaj koji na to zlo ukazuje. Trebaju im naočale. Hrvatski samoprozvani domoljubi ne vide da su upravo oni, tako slijepi i tako ovce, zapravo najveći neprijatelj Domovine. Zbog njihovog kolektivnog sljepila i lažnog domoljublja, konstantno smo na meti krivih vođa, pogrešnih svetinja, promašenih taktika. Upravo zbog njih još dugo ćemo čekati priliku za odigrati dobru utakmicu u finalu.

Popularni Članci