DUBROVAČKI DNEVNIK: Nastavljamo rat PROTIV diskriminacije i privatnih interesa Željke Markić

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dragi čitatelji, portal Dubrovački dnevnik je od trenutka kada je Sabor obznanio datum referenduma o braku vodio žestoku kampanju PROTIV inicijative 'U ime obitelji'. Ovim putem ispričavamo se svim čitateljima koji nisu bili zainteresirani za ove sadržaje na dnevnoj bazi. Obzirom na iznimno malu izlaznost, jasno ja kako je Hrvatima nametnuta tema koja im nije najveći životni problem. Ispričavamo se i onima koji bi radije voljeli da su na ovom portalu čitali tekstove podrške Željki Markić i njenim suradnicima koji su okupljeni u više religijskih udruga, političku stranku HRAST i vjersku organizaciju Opus Dei, a neformalno dogovaraju političku strategiju preuzimanja vlasti s Karamarkom i Brkićem.

Pristranost?

Ipak, interes većine javnosti za ovu temu nije izostao. Uz brojne pohvale i čestitke na hrabrosti zbog razotkrivanja pozadine inicijative 'U ime obitelji,' redakcija Dubrovačkog dnevnika dobila je i brojne optužbe za 'pristranost,' 'neobjektivnost' i 'pisanje po naredbi,' što god to značilo.

Jasno je kako ovi epiteti ne idu u prilog bilo kojem mediju koji se bori za vjerodostojnost među čitateljima i pošteno izvještavanje o društveno važnim temama. Hrvati su se danas odlučili o promjeni Ustava, temeljnog akta jedne demokratske zemlje, i to na zahtjev prikupljenih potpisa 750 tisuća građana. Većina manjine koja je izašla na izbore,  odlučila je da se Ustavom definira brak kao zajednica muškarca i žene, čime će bilo koja daljnja rasprava o ljudskim pravima i prihvaćanju različitosti u Hrvatskoj izgubiti svaki smisao. Iako pobornici ove katoličke inicijative često vole reći kako se radi o najobičnijoj rečenici, koja neće imati nikakve posljedice za ikoga, velikom dijelu građana ipak je jasno kako se radi o opasnom presedanu koji Hrvatsku u smislu građanskog napretka baca desetljećima u prošlost, a možda čak u Srednji vijek.

Raskoš i laži

Dubrovački dnevnik i brojne druge vodeće hrvatske medije Željka Markić optužila je za neobjektivnost, širenje jednoumlja i pisanje po naredbi u službi valjda sadašnje vlasti. Tako je govorila Željka Markić, a ni sama nije bila svjesna koliko su te riječi zapravo razotkrile njen stvarni cilj i velike političke apetite, iako joj ni drugi nisu strani. Laži,  krađu, pohlepu, bespravnu gradnja velebnih vila usred ekonomske krize, otimanje 50 milijuna kuna za kampanju vlastite stranke, razotkrili su upravo mediji. Lagati i krasti je grijeh. Tijekom svoje kampanje, inicijativa 'U ime obitelji' ukrala je 'samo' službeni logo, brojne fotografije, glazbu za spot. Željka Markić lagala je da nema veze sa strankom HRAST, iako je bila predsjednica, a svi njeni suradnici i članovi njene obitelji okupljeni upravo u toj stranci koja se zalaže za prijevremene izbore, zabranu umjetne oplodnje i abortusa čak u iznimnim prilikama. Nije imala snage priznati da je članica Opus Deia, iako su istraživanja novinara dokazala kako je itekako povezana.

Objektivnost?

Onome tko želi vidjeti jasno je kako je dužnost novinara bila razotkriti pozadinu inicijative. Prenositi riječi i laži Željke Markić bez preispitivanja bilo bi pogubno za novinarstvo koje po svojoj društvenoj funkciji mora razotkrivati nepravilnosti u interesu javnosti.  Mediji bi izgubili objektivnost i kredibilitet da o tome nisu pisali. 

Iako se čini kako je Željka Markić razjedinila Hrvatsku, skrećući pažnju javnosti sa stvarnih gospodarskih problema, prava je istina da je ona zapravo ujedinila onu Hrvatsku kojoj je dosta jednoumlja i širenja straha od nepostojećeg neprijatelja koji želi 'uništiti sve što je hrvatsko'. Za rukom joj je pošlo ujediniti hrvatske medije, koji su po prvi puta u novijoj povijesti pokazali zrelost i stavili javni interes ispred svega drugoga.

Totalitarizam

Željki Markić uspjelo je pokrenuti Hrvatsku koja misli svojom glavom da počne razmišljati građanski o tome kako se osjećaju manjine i različitosti. Željki Markić pošlo je za rukom mobilizirati stotine tisuća građana u aktivnu borbu za prava manjina i protiv širenja srednjovjekovnih dogmi koje u budućnosti mogu rezultirati jedino tim da i sami budemo žrtve neke vrste progona, spaljivanja na lomači.

Željka Markić u kampanji se potpuno razotkrila. Sa sklopljenim rukicama pozivala se na borbu za djecu i obitelj, ali je izgubivši kompas pokazala kako joj je jedini cilj rušiti vlast, ugušiti slobodu medija i oduzeti građanska prava 'neprirodnim' homoseksualcima i ostalima koji nisu kao ona, a samohranim roditeljima pokazati gdje im je mjesto. Zabranivši medijima izvještavanje, pokazala je sav svoj totalitarizam koji kani prakticirati u pravom smislu. Podrška koju je dobila od biskupa, kao i Sanader 2007., jasan je pokazatelj o čemu se tu radi.  

Interesi

Nažalost, Željka Markić je u svom naumu uspjela. Referendum je prošao u koristi ove inicijative iz razloga što je propaganda o lažnoj 'zaštiti obitelji' smišljana godinama, vrlo vjerojatno i negdje van Hrvatske. Ona Hrvatska koja je PROTIV imala je manje od mjesec dana za organiziranje i aktivizam.

Ipak, veliki plan interesa Opus Deia i njihovog kapitala koji ovisi o proizvodnji pristanka nad opijenom, hipnotiziranom i kontroliranom masom, neće tek tako proći. Umjesto opijenosti i hipnoze, Markićka, Opus Dei i stranka HRAST prouzrokovali su naglo otrežnjenje hrvatskih građana, koji se više neće tako lako uspavati i uljuljati. U ponedjeljak ništa ne prestaje. Dapače, u ponedjeljak Hrvatska otvara novu stranicu povijesti. Željka Markić sama je sebi i svojima zabila autogol, i to na početku utakmice. Strategija je razotkrivena, identificirani igrači, koji nisu ono za što se predstavljaju. Zbog prljave igre već su prikupili pregršt žutih i crvenih kartona.

Vrijednosti

I zbog toga, hvala Željki Markić zbog njene inicijative! Probudili ste uspavanu Hrvatsku. Hvala svim kolegama novinarima, posebno Jutranjem listu, portalima Index.hr, Net.hr, T-portal.hr, kao i svima drugima koji su se pridružili borbi protiv jednoumlja i širenja totalitarne ideologije gušenja sloboda. Porazan rezultat referenduma neka bude motiv za daljnju borbu za tolerantnu Hrvatsku koja misli svojom glavom, u kojoj nitko neće biti građanin drugog reda. Dubrovački dnevnik unaprijed se ispričava čitateljima zbog kampanje PROTIV koju će nastaviti voditi.  Protiv jednoumlja, protiv gušenja sloboda, protiv diskriminacije, protiv skretanja pažnje sa stvarnih problema. Ispričavamo se i onima koji su zbog ove nametnute teme ostali uskraćeni pisanja o ekonomskim i drugim stvarnim problemima hrvatskih građana.

Neka ovaj referendum bude zadnja pobjeda onih koji desetljećima hipnotiziraju građane s ideologijom. Nedostatak sredstava za život ugrožava obitelji, djecu i brak u Hrvatskoj. Ekonomija, a ne ideologija, je stvarni problem hrvatske obitelji. Iza ideologije se skrivaju oni kojima ekonomski problemi Hrvata idu u prilog i džepove. Iz svojih velebnih, bespravnih vila, koje su dobili na poklon od Crkve, oni stvarne  hrvatske probleme ne mogu  i ne žele vidjeti. I zato danas, ubuduće i zauvijek  Dubrovački dnevnik bit će – PROTIV.
 

Popularni Članci