U DUBROVNIKU RASTE BROJ ZARAŽENIH Koronu ima i djevojka koja je došla iz Zagreba, nije kontakt zaraženog s Lopuda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
'U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj osobi iz Dubrovnika, a koja se zarazila u Zagrebu", javili su iz županijskog Stožera civilne zaštite te dodali kako je ovaj slučaj nevezan s jučer otkrivenim slučajem koronavirusa kod jednog mladića s Lopuda.

U pitanju je mlađa ženska osoba dobrog općeg stanja s blagim simptomima, a njezini kontakti se obrađuju. Od ukupno deset analiziranih uzoraka u subotu, preostalih sedam je negativnih, a dva su u obradi.

Od početka pandemije na analizu je poslano 3405 uzoraka.

U Dubrovačko-neratvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 30 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Podsjetimo, županija je bila neko vrijeme korona-free, ali jučer je prekinut taj niz jer je virus otkriven kod jednog mladića koji je također boravio u Zagrebu. Dubrovački dnevnik je doznao kako je mladić u nedjelju došao iz Zagreba automobilom u Dubrovnik, a radio je u hotelu Lafodia na Lopudu. U četvrtak se testirao u Dubrovniku te je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Ostali radnici Lafodije s kojima je bio u kontaktu, njih troje, nalaze se u samoizolaciji.

DOZNAJEMO Novi 'prvozaraženi' je radnik Lafodije, ostali zaposlenici u samoizolaciji

Popularni Članci