RUŠENJE ILI NAJAM? Provjerili smo što će biti s 'Dubravkom' nakon što je Grad postao novi vlasnik prostora

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Mato Franković prije nekoliko dana je potpisao ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa u Ministarstvu državne imovine čime su vrijedne nekretnine ponovno pripale Gradu. 

Riječ je o prostorima na Pilama u kojima se nalaze restorani Dubravka i Mimoza. Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković je naglasio spremnost Grada da preuzme navedene prostore te je tom prilikom prvi put spomenuo opcije koje bi se mogle dogoditi s prostorom u kojem se nalazi restoran Dubravka. 

"Ne kupujemo Dubravku da bismo tu prodavali prigane patate, šnicele i lignje nego kako bismo ovladali ovim važnim prostorom na ulazu u Grad. Jedna mogućnost je da ga iznajmimo za velike solde, a druga da ga uklonimo. Time bismo dobili otvorene Pile, otvorene Brsalje. Taj je prostor prst u oko," izjavio je Franković tom prilikom, a slično je kazao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica. 

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, najizglednija opcija je kako će Grad Dubrovnik, nakon što je postao vlasnik, kroz najam prostora prikupiti sredstva kako bi vratio novac koji je uložen u kupnju. Ako strateški cilj bude rušenje, do njega će nakon izvjesnog vremena i doći, no to zasad nije plan nego najam kako bi se kroz nekoliko godina vratilo uloženo. 

Najmoprimci koji sada koriste nekretnine za svoje djelatnosti također ne trebaju brinuti jer će to biti i u buduće, sve do isteka ugovora o najmu, kad će uslijediti novi natječaj. 

Podsjetimo, paket koji osigurava 53 posto vlasničkog udjela kupljen je po početnoj cijeni od 17 milijuna kuna. Od ranije je Grad Dubrovnik vlasnik 26,6 posto udjela društva.

Popularni Članci