OTVORENO GLASANJE ZA NAJBOLJI EU PROJEKT Možete glasati za projekt iz Dubrovnika - BLUEMED

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Stručni žiri izbora za najbolji EU projekt koji Hrvatska zajednica županija provodi u suradnji s Jutarnjim listom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU te portalom zupan.hr danas predaje svoje ocjene za najbolje projekte.

Dok čekamo rezultate izbora najboljih projekata u četiri kategorije, otvoreno je glasovanje javnosti putem portala jutarnji.hr gdje je moguće pregledati sve projekte koji su ušli u uži krug, te glasovati za favorita.

BLUEMED je EU projekt predložen od strane Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA koji je ušao u finale izbora za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos znanosti i inovacijama.

Vrijednost aktivnosti koje je provela Regionalna agencija DUNEA je 1.891.171,41 kuna, iz EU je povučeno 1.607.314,06 kuna, iz Fonda za sufinanciranje 142.899,18 kuna, dok su vlastita sredstva iznosila 142.035,52 kune. Projekt se provodio u periodu od 1. studenog 2016. do 31. siječnja 2020. godine na području općine Konavle i to na dva podmorska arheološka nalazišta ispred Cavtata, kao i u mjestu Pridvorje gdje je otvoren virtualni muzej.

Objavljeni članak o BLUEMED projektu može se pronaći na portalima Jutarnji.hr i župan.hr.

Popularni Članci