OJAČATI POSTOJEĆE I RAZVITI NOVE MANIFESTACIJE Zanimljive radionice DUNEA-e održane u Opuzenu i Stonu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Predstavnici Regionalne agencije DUNEA održali su dvije informativne radionice u Opuzenu te u Stonu, na kojima su predstavili aktualni natječaj FLAG-a Južni Jadran kojim se želi potaknuti razvoj male turističke infrastrukture i usluga povezanih s ribarstvom i akvakulturom.

Radionice su organizirane u sklopu projekta ,,Znanjem do EU fondova” kojim se pruža podrška javnopravnim tijelima s područja županije kako bi uspješno prijavili i provodili EU projekte.

Na radionicama su sudjelovali predstavnici gradova, općina i turističkih zajednica s područja Doline Neretve, Pelješca, Korčule, Lastova, Mljeta i Dubrovačkog primorja kojima je detaljno predstavljen natječaj čiji cilj je revitalizacija i razvoj turizma ribarskog područja,  kroz povezivanje sektora ribarstva i akvakulture s turizmom.

FLAG-a Južni Jadran prva je osnovana Lokalna akcijska skupina u ribarstvu na području Dubrovačko –neretvanske županije, a natječaj je objavljen kako bi se podržale postojeće lokalne manifestacije te razvile nove u cilju održivog gospodarskog razvoja ribarstva i akvakulture.

Manifestacije, koje su tradicionalne, doprinose održavanju i jačanju društvene i gospodarske povezanosti lokalnih zajednica, osnaživanju zajedništva i partnerstva u upravljanju lokalnim razvojem na ovom području.

Podnošenje prijava započelo je 3. veljače i traje do 6. ožujka 2020. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za sufinanciranje Mjere 3.1. na ovom FLAG natječaju iznosi 950.000,19 kuna. Najniži iznos jave potpore iznosi 22.258,50 kuna, a najviše se može dobiti 250.000,05 kuna.

Tekst natječaja i svu popratnu dokumentaciju možete pronaći na službenoj stranici FLAG-a Južni Jadran.

‘Organizacija informativne radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj’.

Popularni Članci