Centar za poduzetništvo predstavlja besplatnu aplikaciju namijenjenu paušalnim obrtnicima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije kreirao je besplatnu aplikaciju „PaushApp“. Namijenjena je svim obrtnicima paušalistima koji žele na pregledan i jednostavan način samostalno voditi poslovne knjige.

Obzirom da paušalisti imaju jednostavne knjigovodstvene obveze, nerijetko se odlučuju za tu opciju. Pretrpan raspored i mnogo poslovnih aktivnosti dovodi do toga da im je čak i takvo jednostavno vođenje knjiga preveliko opterećenje.

S tim u vidu, aplikacija je osmišljena s ciljem da olakša obrtnicima proces izdavanja računa, te izvršavanje obaveza prema državnim institucijama kroz vođenje knjige prometa te podnošenje PO-SD obrasca.

Aplikacija je dostupna na stranici Centra za poduzetništvo ili putem linka Prijava (centar-za-poduzetnistvo.hr). Prije registracije, moguće je pristupiti i demo verziji, a pristupni podaci se nalaze na početnoj stranici aplikacije.

Uz PaushApp, na stranicama Centra za poduzetništvo, dostupan je i kalkulator za izračun plaće. Izrada aplikacija sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Centar za poduzetništvo poziva sve obrtnike paušaliste da testiraju aplikaciju te da se jave u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili potrebe za podrškom tijekom prilagodbe na rad s aplikacijom PaushApp.

Popularni Članci