'

„Treba nam Oluja, ali Oluja mozgova koje neki očito nemaju“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.index.hr
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović osvrnuo se na jučerašnje izjave pomoćnog zagrebačkog biskupa Valentina Pozaića koji je, u kontekstu uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, pozvao građane na novu Oluju, a Vladu usporedio s nacistima. Jovanović je zaključio kako je Hrvatskoj zaista potreba Oluja, ali Oluja mozgova, te dodao kako određeni koji napadaju Vladu u posljednje vrijeme to nemaju.

Potom se osvrnuo na agresivan crkveni stav protiv zdravstvenog odgoja. „Sve što se događalo od božićnog desanta u crkvama letcima koji su vrvili lažima i dezinformacijama preko propovijedi u kojima se govori da zdravstveni odgoj razara čovjeka do toga da svi koji misle drugačije ugrožavaju Hrvatsku do jučerašnjeg neukusnog i pretjeranog istupa jednog predstavnika Crkve pokazuje da Crkva ne poštuje demokratsku volju građana Hrvatske i demokratski izabranu vlast i da pokazuje jednu potpuno nerazumljivu nervozu“, tvrdi Jovanović.

Također naglašava kako očekuje ispriku ne samo njemu, nego i cijeloj hrvatskoj javnosti zbog laži i dezinformacija kojima je u posljednje vrijeme bila izložena. Napetu situaciju prokomentirao je i premijer Zoran Milanović koji je na početku današnje sjednice pozvao Vladu da ne odgovara na provokacije jer će svojim radom svakako dokazati da su bili u pravu. Očito će građani po tko zna koji put morati slušati o pozivanju na ratne teme pored toliko gorućih pitanja u državi. Jer, kad se ostane bez argumenata, najlakše se pozvati na Oluju.
 

Popularni Članci