STIPE GABRIĆ JAMBO: USKOK-u me prijavio psihijatar Božo Petrov, a ne Grad Metković!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Bivši gradonačelnik Grad Metkovića Stipe Gabrić Jambo za Dubrovački dnevnik je prokomentirao prijavu USKOK-u koju je protiv njega podnio Grad Metković jer je, kako tvrde, oštetio Grad za milijun kuna u razdoblju od 2005. do 2013. godine potpisujući putne troškove koji nisu izvršeni. Uz Jamba, USKOK-u su prijavljeni i vozač Berislav Baffo te tadašnji pročelnik za financije Grada Metkovića Petar Čarapina.

'Mene USKOK-u nije prijavio Grad Metković nego sadašnji gradonačelnik Grada Metkovića, psihijatar Božo Petrov. Ne tako davno na našim prostorima su se psihijatri bavili politikom, a završili su neslavno, jednako kao i svi oni koji su bili za njih,' kazao nam je Stipe Gabrić Jambo te jednaku sudbinu predvidio i aktualnoj gradskoj vlasti. 'Mislim kako će Grad Metković pod takvim vodstvom završiti neslavno, a još neslavnije psihijatar Petrov,' dodao je.

Po pitanju navedene prijave, kazao je kako je njegova savjest posve čista te kako vjeruje u pravnu državu. 'U 16 godina, koliko sam bio gradonačelnik Grada Metkovića, promijenio sam mnogo automobila, no u nijednom od njih nije se vozio Stipe Gabrić Jambo,' dodao je. Pojasnio je kako su automobili nerijetko korišteni za, kako kaže, pomoć poreznim obveznicima Grada Metkovića kojima je trebao put do bolnice u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu, a koji se nisu imali načina dovesti tamo. 'To su ljudi koji nisu bahati poput Petrova i Grmoje,' kazao je. Također tvrdi kako 'na račun Grada Metkovića u razdoblju u kojem je bio gradonačelnik nikada nije popio ni kavu' te kako je oduvijek živio isključivo od svog truda, a ne od novca koji je namijenjen Gradu Metkoviću.

'Ovim putem bih preporučio gradonačelniku Petrovu i njegovim mentorima da se, za promjenu, počnu baviti projektima i napretkom samog grada,' poručio je Jambo. Prema njegovim riječima, u posljednjih 70 godina, otkako Metković ima novog gradonačelnika, nije urađeno ništa niti se išta konkretno promijenilo. Također je dodao kako se, osim neprovođenja novih projekata, uništavaju i oni dosadašnji. 'Konkretan primjer je izgradnja kanalizacijskih kolektora i pročistača od kojeg su Hrvatske vode odustale jer su shvatile kako nemaju ozbiljnog partnera u Metkoviću,' kazao je te dodao kako se sada, vezano uz navedeni projekt, Grad Metković oslanja na EU fondove od kojih, kako predviđa, neće biti ništa.

Ivona Butjer

Popularni Članci