SPORTAŠ I STUDENT STROJARSTVA Nisu me primili jer sam ćelav

Autor: dubrovackidnevnik.hr
'Nisam mogao vjerovati kada su mi rekli kako me neće primiti na Policijsku akademiju jer 'nemam kosu'. Prošao sam sve testove i liječnički pregled da bi me na kraju diskriminirali na temelju izgleda', kaže 20-godišnji Mario Marović iz Mravinaca.

Unatoč upisanom fakultetu strojarstva u Mariju je prevladala želja da bude policajac te se prijavio na natječaj za upis na Akademiju. U lipnju je prošao sve selekcijske provjere u koje spadaju: psihotest, test inteligencije, test opće informiranosti, test informatike, test engleskog i test fizičke spreme. Nakon toga je pozvan na dva razgovora s policijskim inspektorima, jedan u Splitu i jedan u Solinu, piše Slobodna Dalmacija. 

'Nakon eliminacije pozvalo je nas 325 koji su samo trebali proći još liječnički pregled za upis na akademiju. Išao sam na liječnički u Zagreb u MUP-ov Dom zdravlja u Šarengradskoj ulici i napravio sam sve nalaze. Sve je bilo u redu, nalazi su mi bili uredni te sam s ostalima čekao komisiju. Treniram nogomet i kick boxing što ne bih mogao da nisam potpuno zdrav. U komisiji su bila dva liječnika koja su radila preglede te jedan treći muškarac.

Kad sam ušao, pogledali su moje nalaze i mene te su samo rekli: 'To je alopecija, ali imaš obrve i trepavice. Izađi, pozvat ćemo te.' Kada su me ponovno pozvali, unutra je bio samo taj treći muškarac koji mi je kazao: 'Mene su ostavili da ti priopćim ovu tužnu vijest, žao mi je, nemaš kosu'. Šokiran sam ga upitao što nije u redu jer su mi nalazi odlični, samo mi je odgovorio kako neće sa mnom raspravljati i da izađem van', prisjeća se Mario. 

-'Znakovito mi je i što mi nisu htjeli vratiti moje liječničke nalaze, a vratili su ih svima ostalima koje su odbili', govori Mario. O svom problemu pisao je i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću i ravnatelju policije Vladi Dominiću te čeka njihove odgovore. 

(izvor: Tportal, Slobodna Dalmacija)

Popularni Članci