Odgođena javna dražba za Hotele Koločep

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: kopin.hr
Javna dražba 140 137 dionica Hotela Koločep danas, 28. veljače, je trebala biti održana u dubrovačkoj ispostavi Trgovačkog suda, i to po početnoj cijeni od 36 435 620 kuna, no otkazana je, a novi termin nije zakazan.

Naime, problem leži u tome što se prodaju dionice koje glase na ustanovu Otok znanja koja je u stečaju, a koji je otvoren na prijedlog PBZ-a i to na način da je Ustanovu neovlašteno i na njenu štetu zastupao drugi odvjetnik te banke koji se, kako kažu, na sudu lažno predstavio kao zakonski zastupnik ustanove.

Kako stoji u priopćenju, procjenu vrijednosti dionica „obavilo“ je revizorsko društvo koje nema dozvolu HANFE za obavljanje investicijskih usluga, te protivno pravilima struke i etičkog kodeksa. Način i uvjeti prodaje nisu u skladu s odlukama skupštine vjerovnika i protivni su prisilnim propisima koji strogo reguliraju prodaju dionica. Društvom Hoteli Koločep d.d., čije se dionice-imovina krčmi, upravlja PBZ putem imenovanog NO i Uprave. Za vrijeme uprave PBZ-a Hoteli Koločep d.d. nisu predali ni obvezna, zakonom propisana, financijska izvješća za javnu objavu. Dionice se prodaju za račun PBZ-a, stoji u priopćenju.
 

Popularni Članci