NEMA VIŠE TAJNI Pogledajte kako izgleda novi iPhone

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na internetu se pojavljuje sve više fotografija i videozapisa koji nam otkrivaju kako će izgledati novi modeli Appleovih telefona koje će ova kompanija predstaviti 10. rujna.

Objavljene fotografije i videozapisi pokazuju da će se iPhone 5S, osim dosadašnje crne i bijele boje, prodavati i u zlatnoj boji, dok će iPhone 5C prodavati u plavoj, žutoj, zelenoj i drugim bojama.

Dosadašnje glasine govorile su da će nasljednik iPhonea 5 imati ekran iste dijagonale i rezolucije (dakle, 4 inčni retina ekran) i jači hardver, a nove informacije kažu da taj jači hardver uključuje A7 procesor koji je 31 posto brži u odnosu na dosadašnji model. Također, ovaj bi model trebao imati i bolju kameru, podršku za NFC (za mobilno plaćanje) i čitač otisaka prstiju.

Što se modela iPhone 5C tiče, glasine kažu da bi on također trebao imati isti ili sličan ekran kao i aktualni model, plastično kućište i slabiji hardver – informacije o vrsti procesora ovog uređaja još nisu poznate, no sigurno je da će biti slabiji u odnosu na 5S i on navodno neće podržavati glasovnog pomoćnika Siri.

S obzirom da je Apple do sada predstavljao samo jedan telefon godišnje, predstavljanje dva modela – od čega bi jedan trebao biti jeftiniji, a samim time i dostupniji većem broju korisnika (pogotovo korisnicima na tržištima u razvoju) privlači veliku pažnju medija i analitičara te je nadolazeća konferencija vjerojatno najzanimljiviji Appleov događaj u zadnje dvije godine.

No, osim ovih modela, već se neko vrijeme govori i o iPhoneu 6 koji bi, navodno, trebao imati ekran dijagonale čak 4,8 inča te možemo očekivati da će, samo nekoliko dana nakon predstavljanja novih modela Appleovih telefona u rujnu, internetom već početi kružiti glasine o novom iPhoneu, ali i o ostalim novitetima koje ova kompanija priprema – dva nova iPada i iWatch.

Izvor: dnevnik.hr

Popularni Članci