SAŠA CECI PREDSTAVLJA KNJIGU U LAZARETIMA Navodi kako je riječ o 'razotrkivanju dezinformacija o pandemiji bolesti COVID'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U četvrtak, 1. lipnja u 19:00 sati u organizaciji Udruge za promicanje prirodnih znanosti i Dubrovačke baštine d.o.o. u 3. lađi Lazareta održat će se prezentacija knjige „ Blesimetar četvrti - Kronika beznađa“ dr. sc. Saše Cecija, najpoznatijeg hrvatskog promotora znanosti.

Saša Ceci je čestični fizičar s Instituta Ruđer Bošković, jedan od autora i voditelja znanstvene emisije HRT-a Treći element, dopredsjednik Hrvatskog fizikalnog društva, autor bloga Blesimetar, popularizator fizike na Facebooku, član Malog vijeća Sindikata znanosti i urednik više udžbenika iz fizike za osnovnu školu. 

U četvrtoj knjizi iz serijala Blesimetar pod nazivom "Kronika beznađa" prikupljeni su znanstveno-popularni tekstovi u kojima je njezin autor razotkrivao dezinformacije o pandemiji bolesti COVID-19 tijekom kraja 2020. do početka 2022. godine. U tim tekstovima pojašnjavao je što je znanstveni konsenzus oko ove vruće teme, koje su dobro poznate znanstvene činjenice relevantne za nju potpuno zapostavljane u medijima i javnim raspravama, te kako sve to javnost sama može doznati i sama provjeriti. Četvrta knjiga iz serijala Blesimetar dio je višegodišnjeg Cecijevog truda da u javnosti brani i prenosi istinu i znanstvene činjenice, koliko god one neugodne bile, usprkos tome što se zbog svog sustavnog rada na javnom iznošenju znanstvenih stavova, poput mnogih drugih promotora znanosti u svijetu, našao se na meti širitelja dezinformacija i bio izložen vrijeđanju, klevetanju, prijetnjama smrću i tužbama - pišu iz Dubrovačke baštine i pozivaju na prezentaciju knjige uz napomenu kako je ulaz slobodan.

Popularni Članci