'

ZATVARAT ĆE SE CESTE, UKLONITI KONTEJNERI, LIMITIRATI PARKING Zelenski dolazi u srijedu, ovo su važne obavijesti iz Grada

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot X
U srijedu, 9. listopada na području Grada Dubrovnika, u organizaciji Ureda predsjednika Vlade RH, održat će se summit potpore Ukrajini zemalja jugoistočne Europe.

"

Za potrebe održavanja povoljnog stanja sigurnosti te javnog reda i mira u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom ovim putem obavještavamo sugrađane o privremenoj regulaciji na dan 9. listopada od 6:00 sati do 24:00 sata istog dana:

-          mole se svi građani da 9. listopada od 6:00 do 24:00 sata uklone svoja vozila s uličnih parkirališnih mjesta zbog privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja u ulicama kralja Petra Krešimira IV, Druge dalmatinske brigade, Frana Supila, Ulici lza Grada, Hvarskoj ulici do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, gornji plato Žičare te garaža u ulici Frana Supila (Argentina).

Za potrebe parkiranja vozila stanovnicima navedenog područja i korisnicima PPK kartica bit će omogućeno besplatno parkiranje u garaži na Ilijinoj glavici, donji plato Žičara te parking Pile u periodu 8. listopada od 18:00 sati do 10. listopada u 8:00 sati.

Nakon navedenog vremenskog perioda naplata parkiranja će se vršiti prema redovnom cjeniku.

-        Dana 9. listopada u jutarnjim satima svi spremnici za komunalni i drugi otpad, male kante i velikih prijenosni kontejneri bit će uklonjeni iz ulica na području grada Dubrovnika kako slijedi: od petlje lijina Glavica (Zagrebačka ulica, Ulica Petra Bakića i Vladimira Nazora) do hotela Excelsior te ulica Petra Krešimira IV, Druge Dalmatinske brigade, Frana Supila i plato vrata od Ploča

Društvo Čistoća spremnike za komunalni otpad postavit će ponovno narednog dana, 10. listopada u jutarnjim satima.

-          Autobusna linija 5 i 8 gradskog prijevoznika Libertas navedenog dana prometovat će prema redovnom voznom redu s mogućim odstupanjima u vremenima polazaka/dolazaka zbog povremenog zastoja i zaustavljanja prometa.

-          Prometovanje ulicom Druge Dalmatinske brigade na dan 9. listopada neće biti moguće za sve kategorije vozila, stoga će sve prigradske linije bit preusmjerene preko Ilijine Glavice dalje na magistralu.

-          Na dan 9. listopada brod za Lokrum neće prometovati te otok neće biti otvoren za posjetitelje.

-          S obzirom na to da se 9. listopada očekuje povremeno potpuno zatvaranje prometa na državnoj cesti D8 te povremeni zastoji u prometu na području grada Dubrovnika skrećemo pažnju svima onima koji toga dana imaju let sa Zračne luke Ruđera Boškovića da svoj odlazak prema zračnoj luci planiraju  ranije u pogledu svojeg dolaska na prijavu za let te prate službene obavijesti Zračne luke Ruđer Bošković i zračnog prijevoznika.

Slijedom navedenog, molimo građane za strpljenje i suradnju s policijskim službenicima i djelatnicima Grada Dubrovnika na terenu", priopćili su iz gradske uprave. 

Priopćenje je uputila i policija

Tijekom održavanja Summita Ukrajina - Jugoistočna Europa, koji se održava u srijedu, 9. listopada u Dubrovniku, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Ravnateljstvom policije provoditi će posebne mjere osiguranja.

Obavještavamo građane da će u srijedu 9. listopada dolaziti do privremenih zastoja na prometnicama od Zračne luke Ruđer Bošković do hotela smještaja stranih delegacija koje će prisustvovati navedenim skupovima kao i u zoni stare gradske jezgre.

Policija će voditi računa da se promet najavljenih datuma odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u gradu.

Zbog očekivanih gužvi u prometu ovim putem želimo zamoliti građane da u srijedu 9. listopada ne  koriste svoja vozila, osim ako im to nije neophodno.  

Ovim putem građane također molimo za razumijevanje i strpljenje u slučaju zastoja u prometu te ih ujedno pozivamo da poštuju upute policijskih službenika na terenu.
 

Popularni Članci