DOM ZA ZAUVIJEK Sutra projekcija dokumentarnog filma o trima sjajnim volonterkama i njihovoj požrtvovnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: kinematografi.org
U srijedu, 7 lipnja 2023., s početkom u 19:00 h, u dvorani "Visia" u Dubrovniku (Poljana Paska Miličevića 4) održat će se projekcija dokumentarnog filma "Dom za zauvijek". Autori su Mirta Mataija i Goran Zaborac, a u filmu sudjeluju Aleksandra Pleša, Diana Primožić i Nina Rosić.

Ovaj snažan, dirljiv i iznimno dojmljiv dokumentarni film priča o trima sjajnim volonterkama, njihovoj ljubavi prema životinjama, požrtvovnosti i posvećenosti.
Priča je to koja pokazuje mnoge bešćutne i okrutne strane suvremenoga svijeta, ali nas istovremeno i uči kako biti boljim čovjekom. Ulaz je slobodan.

Glazbu za film ustupio je sisački surf rock sastav LHD (ex Bambi Molesters).
Film je premijerno prikazan u Rijeci 25. travnja ove godine.

Mirta Mataija i Goran Zaborac snimili su nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova od kojih vrijedi izdvojiti R evoluciju iz 2015. (prikazan na Freethought film festivalu u Orlandu, SAD) i Goranske risove: priča o 138 brigadi HV iz 2018. godine. Osim filmom Mirta se bavi i književnošću, te je napisala tri knjige: Težnja za slobodom (Gorančica Novog lista za prozu za 2019.), Put u planine (Gorančica Novog lista za prozu za 2021.) i Grad (2022.)

Popularni Članci