Centar za mlade Dubrovnik poziva na radionicu 'Participativno budžetiranje' kako bi se mladi uključili u kreiranje budućih aktivnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sudjelovanje mladih u javnom životu je njihovo pravo, ali i odgovornost kojima utječu na odluke koje se odnose na njihove živote i zajednicu u kojoj žive. Participativno budžetiranje je samo jedan od alata koji građanima omogućuje neposredno uključivanje u proces donošenja odluka o raspodjeli dijela javnih sredstava.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai kao nositelj projekta “Centar za mlade Dubrovnik” organizira dvodnevnu edukaciju i provedbu “Participativnog budžetiranja” namijenjenu mladima, koja će se održati u prostorijama Centra za mlade Dubrovnik 24.11 i 25.11.2022 od 15h-19h.

Kroz ovu radionicu mladi će dobiti dodatnu podršku i vještine o aktivnijem uključivanju u kreiranju budućih aktivnosti Centra za mlade Dubrovnik, te će dobiti priliku sudjelovanja u odlučivanju o potrošnji dijela sredstava Centra za mlade (u iznosu od 5.000,00 HRK, tj. cca 7% proračuna projekta). Ideja koju sudionici ocjene s najviše bodova, realizirat će se do 31.12.2022!

Edukaciju i radionicu će voditi Alisa Aliti Vlašić, koautorica svjetskog atlasa participativnog budžetiranja.

Udruga Bonsai poziva sve zainteresirane da se prijave na ovaj događaj najkasnije do 24.11.2022 do podne ispunjavanjem prijavnice koja je dostupna na sljedećoj poveznici: 

Radionica "Participativno budžetiranje" (google.com)

Za dodatne informacije možete ih kontaktirati na sljedeći broj mobitela: 0919511009.

Popularni Članci