'

Započeli radovi na izgradnji novog parkirališta od 69 mjesta u Novoj Mokošici (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Počeli su radovi na izgradnji novog parkirališta kapaciteta 69 mjesta u ulici Između dolaca u Novoj Mokošici. Riječ je o površini smještenoj sa zapadne strane ulice Između dolaca koja je djelomično u upotrebi kao parkiralište. Predviđena je izgradnja većeg parkirališta kapaciteta 63 parkirna mjesta poviše zgrada HRVI/Dubrovačke stanogradnje te manjeg parkirališta uz sjeverni rub ulice s dodatnih šest parkirališnih mjesta.

Parkiralište će sa svih strana biti omeđeno armirano-betonskim zidovima visine do 2.50 metara. Naime, zbog same konfiguracije postojećeg terena kao i zbog što veće iskoristivosti planirane lokacije uz rubove parkirališta izvodi se armirano betonski zid s čeličnom ogradom. Uz prilazni dio planiran je pješački nogostup minimalne širine 1.60 metara, odvojen od parkirališne površine betonskim rubnjakom. Također, po rubovima parkirališta u sklopu hortikulturnog uređenja predviđa se ozelenjavanje postojećih zemljanih i šljunčanih površina. Izgradit će se i priključak na javno-prometnu površinu u ulici Između dolaca koji je projektiran kao klasično „T“ križanje.

Vrijednost radova ugovorenog trajanja četiri mjeseca je 442.575,63 eura s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Texo gradnja. Izgradnja parkirališta u ulici Između dolaca nastavak je ulaganja Grada Dubrovnika u rješavanje prometa u mirovanju na području Nove Mokošice gdje je u mandatu ove uprave izgrađeno preko 200 novih parkirališnih mjesta.

Popularni Članci