'

NOĆ ISTRAŽIVAČA Sveučilište u Dubrovniku pripremilo je edukativne radionice za mlade znanstvenike

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Karla Kolunđija
Održana je konferencija za medije uoči manifestacije „NOĆ ISTRAŽIVAČA – BLUE – CONNECT 2.0“ koja će se održati u petak, 27.09. od 17 do 22 sata u Studentskom domu, a namijenjena je učenicima srednjih i osnovnih škola.

Na ovogodišnjoj noći istraživača učenici će imati priliku sudjelovati u raznim edukativnim radionicama pod vodstvom profesora Sveučilišta u Dubrovniku. Također, Noć istraživača neće se samo zadržati u Studentskom domu, već će istraživači ići u posjete osnovnim i srednjim školama. Sve to kako bi zainteresirali što veći broj učenika za znanstvene karijere, a kažu kako će ići i u posjete ruralnim područjima i na otoke.

Sudionici će prolaziti kroz razne edukativne radionice koje će im zasigurno biti korisne. Neke od radionica su:

“Temeljni principi održavanja života” u kojoj će polaznicima pokazati kako pomoći odrasloj osobi i djetetu u nevolji, a pod vodstvom profesora s odjela za sestrinstvo i kliničko sestrinstvo.

“Utjecaj klimatskih promjena na biljke” gdje će se učenici potaknuti na razmišljanje o prirodi uz stručno vodstvo zavoda za mediteranske kulture.

“Interaktivna 3D tehnološka radionica: Predstavljanje holograma, AR i VR” kroz koju će polaznici steći osnovno razumijevanje tehnologija virtualne stvarnosti, te će izrađivati holograme i iskusiti VR naočale. Ova radionica organizirana je od strane Odjela za elektrotehniku i računarstvo.

“Od ideje do tržišta” uz pomoć koje će se prikazati mladima kako vlastitu ideju plasirati na tržište, te kako izraditi poslovni plan i koji su mogući izvori financiranja, a radionicu će održati profesori Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Noć istraživača se tradicionalno održava u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci i Puli, a provodi u okviru projekta Reconnecting Science with the Blue Society – Blue-connect 2.0 i uključuje niz znanstveno-društvenih aktivnosti, s ciljem privlačenja ljudi svih razina obrazovanja, posebice djece i mladih.

Cijeli program ovogodišnje dubrovačke noći istraživača možete pogledati ovdje.



Karla Kolunđija

Popularni Članci